IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

General Rahim Ademi napustio HGZ: Duboko su me uvrijedili, ponizili i postupili kao da sam četnički general… (foto, video)

Hrvatski generalski zbor nije ustupio svoje prostorije za dodjelu priznanja Ademiju za najbolju knjigu “Samo istina”. Dodjela se održala u knjižnici Bogdana Ogrizovića…

ZAGREB: Hrvatska, Zanimljivosti, vijestri, nedelja, 09 X- 22: 54… General Rahim Ademi napustio HGZ: Duboko su me uvrijedili, ponizili i postupili kao da sam četnički general… (foto, video)

“Naivno sam vjerovao da su svi hrvatski generali to što bi i trebalo da budu. Pogriješio sam”, naveo je Ademi.

General Rahim Ademi sa svojom knjigom ‘Samo istina’ (Foto: Marko Lukunic/PIXSELL)

Penzionisani general Hrvatske vojske Rahim Ademi napustio je Hrvatski generalski zbor (HGZ) uvrijeđen zbog toga što dodjela priznanja za njegovu knjigu “Samo istina” nije održana u prostorijama ovog zbora, kako ja bilo najavljeno, a u ostavci je naveo da su prema njemu postupili kao da je četnik.

Zagrebački Večernji list objavio je tekst njegove ostavke u kojoj, između ostalog, kaže da je pogriješio kada je relativno dugo bio uvjeren da je generalski zbor (HGZ) časno i uzorno udruženje, tim prije što je dio njezinih članova bio upravo takav.

Čitaj još:   POZNATO KO JE RANJEN U PUCNJAVI: Identifikovan napadač koji je izrešetao BERANCA u kafani- Za njim se još traga... (foto)

Kaže da je naivno vjerovao da svi koji su znali ko je i kakav je bio njegov doprinos tokom rata na sudu govoriti samo i isključivo istinu kada su ga lažno optužili prvo u Haškom sudu, a zatim i na hrvatskim sudovima.

“Naivno sam vjerovao da su svi hrvatski generali to što bi i trebalo da budu. Pogriješio sam”, naveo je Ademi.

Kaže da je vrhunac njegovog nezadovoljstva i okidač da napusti HGZ to što je zabranjeno da mu se Velika zlatna plaketa “Bili smo prvi kada je trebalo” uruči u prostorijama udruženja.

Plaketu mu je, dodaje, dodijelilo Udruženje hrvatskih branitelja Domovinskog rata ”91. (UHBDR ”91.) u saradnji s drugim udruženjima proizašlim iz Domovinskog rata.

Zabrana je, dodao je, došla iako je prethodno bilo dogovoreno da se ta ceremonija održi 5. oktobra.

“Ovakvom odlukom su me duboko uvrijedili, ponizili i postupili kao da sam četnički general. Pa gospodo moja, nije prostor HGZ- a privatna svojina, pa i ja imam pravo kao član koristiti ga jednom u životu. …”, naveo je Adem…

Čitaj još:   MAJKE SREBRENICE uručile cvijet MILU Đukanoviću: "Tu sam da se poklonim sjenima žrtava''

BONUS VIDEO: General Rahim Ademi

izbor (SB)

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more