IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DAMIR Šehović: DOSTA JE BILO sistemskog uništavanja i političkog šibicarenja… (foto)

Umjesto pred vratima EU, evo nas pred vratima političkog ambisa… Danas živimo predstavu političkih šibicara koji za ustav haju koliko i Abazović za bilo šta mimo dogovora sa zvaničnom Srbijom, ocjenjuje sagovornik Portala Analitika.

“Socijaldemokrate će podržati inicijativu za skraćenje mandata Skupštini zato što smo jedini, gotovo od početka rada neprirodne ekspertske vlade, pa do dana današnjeg, ukazivali na njenu konstrukcionu grešku i tražili izbore”, poručio je u razgovoru za Portal Analitika, predsjednik Socijaldemokrata Damir Šehović

On je komentarisao aktuelnu političku krizu i najavu Demokratske partije socijalista o podnošenju nove inicijative za skraćenje mandata Parlamentu. 

Kako navodi, pokazalo se da je SD jedini bio u pravu, jer smo, podsjeća on, sa svakim danom rada jednog pa drugog esksperimenta Dritana Abazovića u vidu 42. i 43. Vlade, tonuli dublje u problem. 

“I evo nas sad u pravnoj praznini, sa parlamentom u kojem se “većina” svakodnevno mijenja, a koja odbija da izborima prekine ovu političku agoniju. Inicijativa za skraćenje mandata Skupštini je, da naša nova-stara većina ima političkog integriteta, trebalo i prvog puta da bude izglasana. Jer upravo je ta većina, na čelu sa URA-om, dozivala izbore onda kad joj je vlada pala”, ističe Šehović. 

Sada kada se, kako dodaje, nadaju novoj “podjeli plijena” u susret izborima, zaboravljaju da su koliko do juče insistirali na izborima. 

Čitaj još:   Sarajevo: Do kraja nedelje, padavine u većem dijelu BiH

“Ipak, tu smo mi da podsjetimo građane koliko političkog integriteta imaju oni koji se kunu u evropejstvo i dobre namjere”, poručuje Šehović. 

Pred vratima političkog ambisa…

Govoreći o pismu koje je jedan od lidera DF-a Nebojša Medojević uputio predsjednici Skupštine, u kojem poziva na dijalog političkih partija oko imenovanja u pravosuđu, ali i organizovanje izbora, Šehović ističe da je vlada formirana sa ciljem izabere sudije Ustavnog suda i Sudskog savjeta kako bi odblokirala procese i evropski put, te da je uradila sve, osim toga što je trebalo.

“To nedvosmisleno potvrđuje da određenim političkim strukturama odgovara “lov u mutnom”, bez ključnih institucija, kako bi mogli nesmetano da urušavaju sistem i praktikuju ustavne i druge akrobacije. Čemu je najilustrativniji primjer činjenica da su podnijeli inicijativu za razrješenje predsjednika, a za čije zaključivanje je potrebno mišljenje Ustavnog suda koji je trenutno blokiran! Ili pak činjenica da je URA nevjerovatnih 18 puta glasala uzdržano onda kad su sudije Ustavnog suda bile na dnevnom redu. I ne zaboravimo, to su isti oni koji su nas do juče optuživali za urušavanje sistema”, kaže naš sagovornik. 

Da nije tako, oni bi se, dodaje Šehović, davno umjesto dijeljenja građana oko Temeljnog ugovora i Otvorenog Balkana, pozabavili izborom za čelne pravosudne fukcije. 

Čitaj još:   DAMIR Šehović: Kurban Bajram, nas uči da je jedinstvo bitna komponentna na putu postizanja opšteg boljitka... (foto)

“Ovako, evo nas umjesto pred vratima EU, pred vratima političkog ambisa, iz kojeg Crnu Goru pokušavaju izvlačiti ko do građanske i proevropske snage među kojima je SD”, ističe naš sagovornik…

kompletan tekst na http://analitika.me

izvor. analitika.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more