IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

KONAČNO: Centralna izborna komisija (CIK) Bosne i Hercegovine- NAREDILA ponovno brojanje svih glasova za predsjednika i potpredsjednike RS- a… (foto, video)

Centralna izborna komisija (CIK) Bosne i Hercegovine naredila je Glavnom centru za brojanje otvaranje vreća i ponovno brojanje glasačkih listića na svim biračkim mjestima u entitetu Republika Srpska za nivo predsjednika i potpredsjednika RS- a…

SARAJEVO: Regija, Zanimljivosti, vijesti ponedeljak, 10 X- 18: 54… KONAČNO: Centralna izborna komisija (CIK) Bosne i Hercegovine- NAREDILA ponovno brojanje svih glasova za predsjednika i potpredsjednike RS- a… (foto, video)

– Održali smo jutros kolegij, razmotrili veći broj primjedbi i prigovora na tok izbornog procesa, imali smo uvid u određene materijalne dokaze kao što su videomaterijali i dokumentacija koji nedvojbeno dokazuju da je taj proces tako kontaminiran da ne omogućava pravilno objedinjavanje rezultata izbora na biračkim mjestima u RS-u – kazao je Suad Arnautović, predsjednik CIK- a.

Glasovi će ponovo biti izbrojani u Glavnom centru za brojanje u sarajevskoj Zetri. Radi se o brojanju glasova sa 3.239 biračkih mjesta u RS-u, uključujući biračka mjesta u Brčko distriktu. Naredba je donesena po službenoj dužnosti.

Čitaj još:   VIC DANA Odveo Hercegovac familiju na more...

Ponovno brojanje glasačkih listića bit će obavljeno u skladu s dinamikom koju će utvrditi direktor Glavnog centra za brojanje, o čemu će i posmatrači i javnost biti obaviješteni.

Opozicija iz RS-a ranije se žalila CIK-u i tražila ponovno brojanje glasova, tvrdeći da je SNSD pokrao volju birača i da je pobjedu u utrci za predsjednika RS-a odnijela Jelena Trivić, a ne Milorad Dodik.

Šest članova CIK-a je bilo za to da se ponovo broje glasovi, dok je Vlado Rogić jedini bio protiv.

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more