IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

NOVI PAZAR: Bošnjačko- srpski savez nova stranka u Sandžaku… (foto, video)

Danas je održana sjednica inicijativnog odbora, na kojoj je za predsjednika izabran Samir Tandir, usvojen je predlog statuta i programskih načela…

NOVI PAZAR: Sandžak, Zanimljivosti, vijestri, ponedeljak, 10 X- 00: 54…  NOVI PAZAR: Bošnjačko- srpski savez nova stranka u Sandžaku… (foto, video)

Bošnjačko- srpski savez biće nova politička partija u Sandžaku…

Danas je održana sednica inicijativnog odbora, na kojoj je za predsednika izabran Samir Tandir, usvojen je predlog statuta i programskih načela.

Najavljena je i predaja dokumentacije za registraciju stranke.

Tandir je nekadašnji visoki funkcioner Stranke pravde i pomikrenja (SPP) i narodni poslanik te partije u prošlom mandatu i aktuelni je direktor Agencije za halal sertifikate u Srbiji.

SPP je napustio početkom godine zbog neslaganja sa partijskim rukovodstvom i odmah objavio formiranje Bošnjačko- srpskog saveza u Prijepolju.

Toj inicijativi priključio se i bivši visoki funkcioner te partije i samostalni odbornik u gradskom parlamentu u Novom Pazaru Admir Muratović.

Čitaj još:   NOVI PAZAR: Braća Nezir i Nedžad Šuntić, sazidali džamiju i otvorili je uoči mubarek noći Lejletul-Miradž... (foto)

I Muratović je napustio redove SPP zbog neslaganja sa novim partijskim rukovodstvom.

Njih dvojica su, pre desetak dana, objavili da će učestvovati na izborima za Bošnjačko nacionalno vjeće (BNV) sa listom „Savez za Sandžak i dobre Bošnjane– Admir Muratović“.

Predsedništvo SPP, krajem avgusta, iz svog članstva isključila je sve koji su dali podršku formiranju Bošnjačko- srpskog saveza u Prijepolju, koje je okarakterisano kao „izdaja muftijinog puta i amaneta“…

bonuc video: INTERVJU- Samir Tandir narodni poslanik i Ilda Čolović v.d. direktorica TO Prijepolje

izvor Danas.rs

Nebo nije granica za ljubav i podršku najmlađima

Nebo nije granica za ljubav i podršku najmlađima Učenici petog Read more