IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Član UO RTS- a tvrdi da je rat jedino rešenje za Kosovo: „Opasna retorika koju smo već jednom jedva preživeli“ (foto, video)

Ratnohuškačka izjava– tako većina sagovornika Danasa ocjenjuje riječi člana Upravnog odbora RTS- a Branka Raduna da je rat jedino trajno rešenje za Kosovo…

BEOGRAD: Srbija, Zanimljivosti, vijesti, srijeda, 12- X- 00: 24… Član UO RTS- a tvrdi da je rat jedino rešenje za Kosovo: „Opasna retorika koju smo već jednom jedva preživeli“ (foto, video)

Radun je na Tviteru napisao da je „rat jedino trajno rešenje za Kosovo“, „da smo Kosovo u ratu dobijali i gubili“, te da „rat neće biti srpski izbor jer mi ne želimo rat, ali će nam rat biti nametnut“.

Aida Ćorović, aktivistkinja za ljudska prava, ovakav stav komentariše rečima „ako bi on da ratuje– samo neka izvoli“.

-Evo, baš ga gledam! Još jedna strvinarska izjava, ratnohuškačka, podla i odvratna, namenjena onima koji bi da im ginu deca za lopovluke političkih elita. Toliko je idiotski reći nešto ovako, da skoro ne zaslužuje komentar. On, sasvim izvesno, neće mrdnuti iz Beograda. U to sam sasvim sigurna – rekla je Ćorović odgovarajući na Danasovo Pitanje dana „Kako komentarišete stav člana Upravnog odbora RTS- a Branka Raduna da je rat jedino trajno rešenje za Kosovo?“.

Odgovarajući na isto pitanje Srđan Milivojević, predsednik izvršnog odbora DS, kaže da „svi koji daju ratnohuškačke i nepromišljene izjave, a pogotovo ljudi koje su izabrani na veoma važne funkcije u državi, moraju pažljivo da analiziraju posledice svojih izgovorenih reči“.

– Pre 23 godine pitanje Kosova i Metohije tadašnja vlast je pokušala da reši ratom. Takvu retoriku tada smo jedva preživeli. Ovaj put ne verujem da bismo uspeli da preživimo posledice realizacije ovakvih izjava – dodaje on.

Čitaj još:   NEZAMISLIVA TUGA: Danski MILIJARDER izgubio TROJE DJECE u napadima u Šri Lanki

Zoran Vuletić, predsednik GDF, ističe da je „Radun perfektni izraz Vučićeve politike“.

– Član UO uglađenog RTS-a i redovan gost/komentator u trovačnicama Hepija i Pinka. Dodao bih da je prava osoba preko koje je nemoguće zaboraviti ratnohuškački RTS. Danas se nalazimo pred izborom, Kosovo u UN, Srbija u EU.

Radun nam lakonski predlaže da umesto toga povedemo ponovo rat protiv NATO pakta posle kog bismo se vratili i formalno u srednji vek. Nadam se da u društvu i među političarima ima dovoljno pameti kad je već nema u UO RTS. Današnja ponuda sa Zapada pred kojom je Srbija ne bi smela nikako da se prokocka – navodi Vuletić.

S druge strane, politički analitičar Dragomir Anđelković, kaže da je Radun imao u vidu rat koji neki strani faktori nameravaju da nametnu Srbiji, a ne pokretanje rata od strane Beograda.

-Uostalom, srpske vlasti ni posredno ne brane čak ni sever Kosova gde su za to imale sve potrebne lokalne mehanizme, već su naprotiv ukinule brojnu i dobro organizovanu Civilnu zaštitu, čime su albanskim secesionistima iz Prištine omogućile da umnogome preuzmu kontrolu i nad delom južne srpske pokrajine koji im je bio van domašaja.

Sada vlast ide i dalje te usiljeno plaši građane Srbije ratom koji na Kosovu protiv nas, navodno, samo što nije pokrenut. Režim tako postupa kako bi radi plaćanja računa Zapadu za opstanak na vlasti, okončao odricanje od Kosova. Želim da verujem da izjava Raduna nije deo te politike, već je samo nepromišljeno data– zaključuje Anđelković.

Čitaj još:   Crnogorci žešći od Grka: Za, vožnju u papučama 50 eura, AKO POPIJETE DVA PIVA...

BONUS VIDEO: Član UO RTS- a tvrdi da je rat jedino rešenje za Kosovo

izvor Direktno.rs

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more