IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

VELIKA TUGA I ŽALOST: Poginula 22 radnika, na desetine zarobljenih pod zemljom u eksploziji u rudniku uglja na sjeveru Turkse… (foto, video)

Najmanje 22 rudara poginulo je u eksploziji u rudniku uglja u sjevernoj Turksoj, izjavio je turski ministar unutrašnjih poslova Suleyman Soylu...

BARTIN: Svijet, Crna Hronika, vijesti, subota, 15- X- 00: 24… VELIKA TUGA I ŽALOST: Poginula 22 radnika, na desetine zarobljenih pod zemljom u eksploziji u rudniku uglja na sjeveru Turkse… (foto, video)

Vjeruje se da su desetine rudara zarobljene pod zemljom nakon eksplozije u rudniku uglja u crnomorskoj provinciji Bartin

UPDATE - Turkiye: Poginula 22 radnika u eksploziji u rudniku

U eksploziji u rudniku uglja u sjevernoj Turkiye u petak poginula su 22 radnika, saopštio je turski ministar zdravlja Fahrettin Koca, javlja Anadolu Agency (AA).

“Osmero povrijeđenih nalazi se na intenzivnoj njezi”, objavio je Koca na Twitteru.

Dodao je da se pet osoba nalazi u Centru za hitne intervencije koji je uspostavljen na tom području.

Ministar unutrašnjih poslova Suleyman Soylu rekao je da su oni među 28 rudara koji su do sada spašeni i prebačeni u bolnice.

Čitaj još:   PRED BAJRAM: Propisi, i običaji... (foto)

Ministar energetike Fatih Donmez je rekao da je, prema prvim informacijama, uzrok incidenta bila eksplozija mješavine zapaljivih gasova.

Vjeruje se da su desetine rudara zarobljene pod zemljom nakon eksplozije do koje je došlo oko 18.15 po lokalnom vremenu (15.15 GMT). U potrazi i spasavanju učestvuje više od 150 spasilaca.

Predsjedništvo Turkiye na Twitteru je objavilo da predsjednik Recep Tayyip Erdogan pomno prati situaciju. On je otkazao planirano putovanje u istočnu provinciju Diyarbakir i umjesto toga sutra će otputovati u Amasru.

Erdogan je na Twitteru objavio da operacije potrage i spasavanja u rudniku napreduju brzo.

BONUS VIDEO- CANLI- Bartın'da Maden Ocağında Patlama (EKSPLOZIJA U TURSKOM RUDNIKU UGLJA)

izvor agencije AA

MINISTAR OJAČAO U GUČI: Na otvaranju sabora, rekao ono u šta ni sam ne vjeruje, “U Prizrenu će se opet…”

„Srbija je u pregovorima oko Kosova spremna na kompromis, ali Read more

Čitaj još:   EVO "LELEČU TURCI, KUKAJU BULE": Sarajlija, sveštenik SPC- a, veličao ratne zločince pa se pridružio četničkom orgijanju... (foto, video)
ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more