IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DAMIR Čakar predstavljen u Novom Pazaru: Žao mi je što ovde nisam završio igračku karijeru… (foto, video)

Bivši napadač Partizana DAMIR Čakar već neko vrijeme bio je želja rukovodstva plavo- bijelih…

NOVI PAZAR: Srbija, Sport, vijesti, ponedeljak, 17- X- 00: 24… DAMIR Čakar predstavljen u Novom Pazaru: Žao mi je što ovde nisam završio igračku karijeru… (foto, video)

Stvari u životu, posebno u fudbalu, odvijaju velikom brzinom. Novi Pazar do juče predvođen Vladimirom Gaćinovićem jurio najbolji plasman otkako je dio elitnog karavana srpskog fudbala i premijerni izlazak u Evropu, a sada će pokušati da ostane na istom koloseku i sa novim kormilarom Damirom Čakarom, koji je prije popodnevnog treninga predstavljen na Džaizkoin areni.

“Drago mi je što sam u Novom Pazaru. Moram da naglasim da je prethodni šef struke radio izuzetan posao, da je čovjek napravio velike rezultate. Svaka čast na tome. Igrali smo fudbal u slično vrijeme, znamo se lično i o njemu imam najbolje mišljenje.

Mislim da je Pazar u dobroj seriji i da se visoko kotira na tabeli. Nadam se da ćemo u ova preostala četiri kola u Mozzart Bet Superligi, ali i u Kupu Srbije, nastaviti u istom stilu. Pokušaćemo da polusezonu privedemo kraju na najbolji mogući način. Cilj je da je uspješno zaokružimo, sa što više bodova, rekao je DAMIR Čakar prilikom prvog obraćanja novinarima na stadionu popularnih Plavih.

Crnogorski stručnjak je ocIJenio da je pred njim veliki izazov jer je došao u “grad sporta i grad fudbala”.

“Pazar postaje, mada je uvijek i bio veliki klub. Jako mi je žao što ovde nisam završio igračku karijeru, kako bih ovdašnjim ljubiteljima fudbala i narodu ostao u još boljem sJećanju, mada vJerujem da me dobro pamte kao fudbalera”, naveo je 49- godišnji Pljevljak nekada razornog šuta, trofejni prvotimac Partizana i državni reprezentativac, koji se poslIJe drugog mandata u crno- bIJelom dresu 2005. vradio u Rudar, a onda 2008. završio karijeru kao član Mogrena iz Budve.

Čitaj još:   PORUKA SA BOSFORA: Namirnice koje RAZARAJU NERVNI SISTEM nije čudno što ste pospani i nervozni... (foto i video)

Crnogorski stručnjak je ocenio da je pred njim veliki izazov jer je došao u “grad sporta i grad fudbala”.

Novi trener dobro poznaje situaciju u fudbalu, a često je bio i u prilici da gleda utakmice u Novom Pazaru.

“Ja sam čovek fudbala. Pratim sva dešavanja, a posebno Novi Pazar. Mnogo je razloga. Tu su moji prijatelji. Na kraju krajeva, u jako dobrim sam odnosima sa prvim čovjekom i počasnim predsednikom (Rasimom Ljajićem). Često sam dolazio i gledao utakmice. Mislim da Pazar ima dobar tim i da nije slučajno ovako visoko pozicioniran. Nadam se da ćemo da nastavimo na najbolji mogući način”, završio je Čakar brifing sa predstavnicima medija i požurio na prvi trening.

U radu sa ekipom pomagaće mu prvi asistent i analitičar Marko Jovanović, dok će brigu o golmanima i dalje voditi Suad Prtinac.

Generalni sekterar Pazaraca Fikret Međedović priznao je da je u prethodne tri godine četiri ili pet puta kontaktirao Čakara, sa željom da ga privoli da preuzme neku funkciju u klubu.

“Bila je priča da bude sportski direktor ili trener. Nisu mogle da se ‘poklope kockice’, sve do sad. Razgovarali smo kratko jer se vrlo dobro znamo i brzo smo se dogovorili. Ispred kluba mu želim sreću i da nam donese mnogo uspjeha”, rekao je Međedović.

Čitaj još:   DODAO GAS: Teško povrijedio dva policajca na Ibarskoj magistrali...

DAMIR Čakar će na pazarskoj klupi debitovati u srijedu u Jagodini, u šesnaestini finala Kupa Srbije. Četiri dana kasnije predstaviće se i publici na Džaizkoin areni, u meču XVI kola Mozzart Bet Superlige sa Voždovcem…

BONUS VIDEO: MOJA PRIČA- DAMIR ČAKAR

IZVOR Mocart BET.rs

Kvartet u Novom Pazaru

 Rukometni klub Novi Pazar angažovao je golmana Janka Gemaljevića, srednjeg Read more