IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

NAJAVA OD SUTRA DRASTIČNO SKUPLJI DIZEL: Hrvati se hvataju za glavu… (foto, video)

Vlada je početkom oktobra odlučila prijeći na 14- dnevno računanje novih cijena goriva, a zbog jačanja tečaja američkog dolara, koji se i dalje drži iznad pariteta 1:1 za euro, cijene su porasle…

ZAGREB: Hrvatska, Ekonomija, vijesti, ponedeljak, 17- X- 09: 24… NAJAVA OD SUTRA DRASTIČNO SKUPLJI DIZEL: Hrvati se hvataju za glavu… (foto, video)

Litra dizela košta trenutno 12,3 kune (oko 3.08 KM), a od sutra bi mogla koštati 13,5 kuna (oko 3.40 KM) ako ne dođe do Vladine intervencije.

Premium dizeli, čija cijena nije regulirana Vladinim uredbama, već se danas prodaju po cijenama koje dosežu 14,5 kuna te bi od sutra mogli skočiti i na više od 15 kuna (oko 3.76 KM), odnosno puna 2 eura.

Benzin će također biti skuplji, ali za 50 lipa pa bi cijena mogla narasti na 11,22 kune(oko 2.80 KM) po litri, prenosi Tportal.

Čitaj još:   Poznati glumac progovorio o VELIKOJ TRAGEDIJI: "NIJE MOGLA DA POBJEDI MRAK, SKOČILA JE SA PANČEVAČKOG MOSTA"... (foto, video)

Vlada je početkom oktobra odlučila prijeći na 14-dnevno računanje novih cijena goriva, a zbog jačanja tečaja američkog dolara, koji se i dalje drži iznad pariteta 1: 1 za euro, cijene su porasle.

Novi razlog za poskupljenje dizela njegov je manjak na tržištu, što se pravda ratom u Ukrajini, sankcijama Rusiji, ali i odlukom zemalja izvoznica nafte okupljenih u OPEC- u da smanje proizvodnju iako je Europa tražila suprotno.

BONUS VIDEO: EP16- 3 | Srbi i Hrvati na prekretnici: Hoće li biti korisne budale ili samo budale? | STANJE NACIJE…

izvor agencije

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more