IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

BORIS Mugoša: Prvi put imamo duplo negativno mišljenje na završni račun budžeta, u velikom broju ministarstava postupalo suprotno zakonu… (bonus, video)

Ministarstvo finansija i socijalnog staranja, na čijem je čelu bio Milojko Spajić, diskreciono je odlučivalo koliko će ko dobiti novca za vrijeme privremenog finansiranja, pokazuje Izvještaj o reviziji Predloga zakona o završnom računu budžeta Crne Gore za 2021. godinu.

Državna revizorska institucija, pored ostalog, navodi da su zaključivani i ugovori kojima se direktno prekršio Zakon o radu.

Poslanik Socijaldemokrata Boris Mugoša, za Gradsku RTV ističe da je Ministartsvo finansija i socijalnog staranja prvi put dobilo duplo negativno mišljenje. Dodaje da su u dokumentu konstatovana kršenja zakona i procedura u brojnim ministarstvima.

“Nažalost, imamo situaciju da je prvi put dobijeno negativno mišljenje za reviziju pravilnosti na finansijsko poslovanje, kada je u riječ o završnom računu budžeta države. Blizu 30 miliona eura je isplaćeno bez mišljenja Agencije za zaštitu konkurencije”, kazao je Mugoša.

Reagujući na Izvještaj o reviziji, član Predsjedništva Pokreta “Evropa sad” Andrej Milović, kazao je da je riječ o osmišljenom scenariju protiv tog Pokreta od strane DPS-a. Mugoša kaže da je nepotrebno etiketiranje i dovođenje u pitanje integriteta DRI, kada vidimo konkretne dokaze.

“Zamolio bih sve građane da pročitaju izvještaj koji je opsežno napravljen sa konkretnim činjenicama i da onda donesu sud, da ne slušaju ove paušalne ocjene u javnosti, koje nijesu bazirane na onome što zaista piše u dokumentima”, naglašava Mugoša.

Čitaj još:   BORIS Mugoša: REKONSTRUIŠITE salu Vlade, kako mislite da u nju stane toliko ljudi? (foto)

BONUS VIDEO: mr Boris Mugoša – Da više stvaramo i pravednije dijelimo

Dodaje da je u Izvještaju navedeno i angažovanje na osnovu Ugovora o djelu za sistematizovana radna mjesta, dok za dio njih ne postoji dokumentacija da je posao obavljen.

“Imate dio oko toga da prilivi u budžetu nijesu prikazani u skladu sa zakonom, da su donošena rješenja iz budžeta bez limita potrošnje, da novac nije preusmjeravan u skladu sa zakonskim procedurama”, kazao je Mugoša.

Poručuje da je riječ o ozbiljnim stvarima sa kojima na takav način treba i pristupiti. Pretpostavlja da je DRI proslijedila izvještaj nadležnim tužilačkim organima i da će oni procijeniti da li ima u ovim materijalima određenih stvari iz njihove nadležnosti.

“Očekujem da se i u Skupštini otvori rasprava, jer se prvi put dešava da imamo duplo negativno mišljenje na završni račun budžeta i da se u velikom broju ministarstava postupalo suprotno zakonu i određenim procedurama”, zaključuje Mugoša.

Čitaj još:   BORIS Mugoša: Ako nema dogovora za manjinsku vladu, što prije na VANREDNE parlamentarne IZBORE...

izvor: gradski.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more