IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

VRIJEME Danas: Sunčano uz malu do umjerenu oblačnost, kako će biti narednih dana… (foto)

Jutarnja temperatura zraka većinom između četiri i 10, na jugu do 15, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 19 i 25 stepeni C…

SARAJEVO: Regija, Zanimljivosti, vijesti, utorak, 18- X- 09: 24… VRIJEME Danas: Sunčano uz malu do umjerenu oblačnost, kako će biti narednih dana… (foto)

U regionu jugoiistoka Evrope i u Bosni i Hercegovini danas se očekuje sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost.

Prijepodne po kotlinama i uz riječne tokove ima magle i niskih oblaka. Vjetar slab sjevernog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između četiri i 10, na jugu do 15, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 19 i 25 stepeni Celzijusa.

U Sarajevu sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. U kotlinskim dijelovima moguća je magla i niska oblačnost. Jutarnja temperatura oko šest, a najviša dnevna oko 22 stepena, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ).

utorak, 18.10.2022. godine
Uz povoljne biometeorološke prilike većina ljudi biće boljeg raspoloženja, a tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata će se umanjiti. Poželjno je posvetiti više pažnje odijevanju i zaštiti od nižih temperatura tokom hladnijih jutarnjih i večernjih sati, naročito u unutrašnjosti zemlje. Mjestimično je moguća i pojava magle, stoga bi hronični bolesnici trebali biti oprezniji prilikom boravka na otvorenom prije podne. Danju sunčanije i ugodnije.

Čitaj još:   NOVI PREOKRET: Promjenljivo vrijeme sa suncem i kišom, evo šta nas očekuje u narednih nekoliko dana... (foto)

U srijedu se u Bosni i Hercegovini očekuje pretežno sunčano vrijeme. Prijepodne po kotlinama i uz riječne tokove će biti magle i niskih oblaka. U Bosni se očekuje naoblačenje tokom noći na četvrtak. Vjetar slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između tri i devet, na jugu zemlje do 15, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 18 i 23, na jugu zemlje do 25 stepeni.

U četvrtak U Bosni pretežno oblačno prijepodne. Smanjenje oblačnosti u drugom dijelu dana. U Hercegovini sunačanije. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između pet i 10, na jugu zemlje do 15, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 13 i 18, na jugu zemlje od 22 do 25 stepeni.

U petak u Bosni i Hercegovini sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Po kotlinama i uz riječne tokove sa maglom i niskim oblacima. Jutarnja temperatura zraka većinom između tri i devet, na jugu zemlje do 12, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 16 i 23 stepena C…

Čitaj još:   JULSKE ZARADE u Skupštini CRNE GORE: Sedam poslanika primilo platu veću od 2.000 a Medojeviću skoro 3.000 eura... (foto i video)

izvor iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more