IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DPS: “PREKINITE FARSU, vratite sve na odbor”, naši poslanici neće učestvovati u glasanju za sudije Ustavnog suda…

Na sjednici Ustavnog odbora, održanoj prije nekoliko dana, aktuelna parlamentarna većina nastavila je sa realizacijom scenarija dalje paralize državnih institucija, poručili su danas iz poslaničkog kluba Demokratske partije socijalista.

Naime, uprkos tome što je Ustav jasan i što je jasno da je potrebna dvotrećinska većina, odlučili su se da predlože svoje kandidate, bez ikakvih prethodnih konsultacija i dijaloga sa ostalim poslaničkim klubovima, isključivši iz tog procesa polovinu poslanika iz Skupštine Crne Gore”, istakli su oni.

Navode kako poslanici DPS neće učestvovati u glasanju.

“Koristimo priliku da obavijestimo crnogorsku javnost da smo primili k’ znanju takav odnos i da ćemo, iz tog razloga- i mi biti isključeni iz procesa glasanja na sjednici Skupštine Crne Gore, sjutra.

Dakle, bićemo isključeni iz procesa koji predstavlja lažan pokušaj da se obezbijedi funkcionalnost Ustavnog suda, a zapravo krije suštinsku namjeru da se i ta vitalna državna institucija drži u stanju blokade.

Čitaj još:   KSENIJA Aranitović- poruka gradonačelnicima : Znali smo da nijeste sposobni, ali ne i da ste nevaspitani... (foto)

Ono što se ipak može jasno zaključiti jeste da se iza ove namjere krije strah od sigurnog poraza, te se ovim manevrom želi osporiti legitimnost izbora”, istakli su oni.

Pozvali su da se “odustane od ove farse, da se stvari vrate ponovo na Ustavni odbor i da se kroz politički dijalog pokuša doći do konsenzusa kojim će se obezbijediti dvotrećinska većina”.

Početak sjutrašnje sjednice zakazan je za 13 časova.

izvor: standard.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more