IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

MIODRAG Živković: Situacija je TAKVA gdje se mora SPAŠAVATI DRŽAVA od srpskog i ruskog uticaja…

Suverenističke evropske i građanske stranke su na lokalnim izborima doživjele težak poraz, kazao je za Antenu M predsjednik Savjeta Građanske inicijative ‘21. maj’ Miodrag Živković.

Ističe da se nakon izbora mora pristupiti ozbiljnim razmišljanjima kako dalje.

“Jedna stvar je evidenta, a to je da u Crnoj Gori postoji većina građana koji žele nezavisnu, građansku i suverenu Crnu Goru.

Jedan dio te većine, očigledno je da je podložna raznim manipulcijama i populističkim porukama, što su ubjedljivo pokazali ovi izbori. Suverenističke stranke moraju pristupiti ozbiljnoj analizi i dogovoriti ozbilju zajedničku strategiju kako dalje. Ispred svega moramo staviti interes Crne Gore.

Mene ne interesuju nikakvi i ničiji stranački interesi nego apsolutno interesi Crne Gore. Ovo je situacija gdje moramo spašavati državu od srpskog i ruskog uticaja koji je došao na vlast 2020”, kazao je Živković.

Živković kaže da na narednim parlamentarnim izborima očekuje pobjedu suverenističkih partija.

“Uz nove reformske poteze koje očekujem od DPS- a, uz mnogo ozbiljniji pristup, uz iskrenije dogovore svih suverenističkih stranaka, ja na parlamentarnim izborima očekujem pobjedu tih snaga, jer sam duboko uvjeren da je mnogo više građana koji vole i poštuju ovu zemlju, od onih koji bi željeli da ona nestane”.

Čitaj još:   MIODRAG Živković: Najavljeni popis višestruko opasan za budućnost Crne Gore... (foto)

Upitan da li je pametnije da na narednim izborima suverenističke partije ponovo nastupe zajedno, ili odvojeno, Živković kaže da odgovor na to pitanje treba tražiti u ozbiljnim analizama ispitivanja javnog mnjenja.

“Jedno mjesec dana prije izbora sve ankete su ukazivale da lista koju je predvodio Vuković imao između 48 i 50 odsto podrške, u isto to vrijeme Milatović je imao 10 odsto. Moramo se pomiriti sa tim da su u posljednjih mjesec dana Spajić i Milatović uspjeli čitavih 10 odsto glasova da oduzmu građanskom bloku na ime svojih populističkih poruka. 10 posto građana prirodnog crnogorskog bloka je lakomisleno glasalo za Evropu sad”, zaključio je Živković.

izvor: standard.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more