IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

HABERI SA BOSFORA: Vahid Halilhodžić na meti turskog velikana sa evropske strane Megaopisa… (foto)

Kako pišu naše turske kolege naš strateg na meti je istanbulskog velikana…

ISTANBUL: Svijet, Sport, vijesti četvrtak, 27- X- 19: 44… HABERI SA BOSFORA: Vahid Halilhodžić na meti turskog velikana sa evropske strane Megaopisa… (foto)

Vahid Halilhodžić (70), proslavljeni bh. stručnjak, uskoro bi mogao imati novi posao.

Kako pišu turski mediji naš strateg na meti je istanbulskog velikana Bešiktaša.

Klub je prošle sezone ostao bez Evrope i u martu su angažirali Francuza Valeriena Ismaela. No, bivši igrač Bayerna dobio je otkaz nakon svega 18 utakmica i samo jedne pobjede u posljednjih pet kola (za vodećim Fenerbahčeom zaostaje samo četiri boda).

Osim Vahe kao kandidati se pominju i Senol Günes, Sergen Yalcin, Steven Gerrard, Domenico Tedesco, Rafa Benitez, Marcelo Bielsa, Claudio Ranieri i Claude Puel.

Čitaj još:   SKANDAL: Dritan doveo Ramu u Podgoricu da promovišu propali velikodržavni projekat!

Vahid Halilhodžić je već ranije radio u Turskoj, a u dva navrata sjedio je na klupi Trabzonspora (2006. i 2014. godine).

Naš stručnjak je nedavno dobio otkaz na klupi reprezentacije Maroka, iako je ovu zemlju odveo na Mundijal u Katar. Ipak, razlaz je uslijedio jer je iz tima izbacio glavnu zvijezdu reprezentacije Hakima Ziyecha.

Kao selektor plasman na Svjetsko prvenstvo ostvario i sa Japanom, Alžirom i Obalom Slonovače, ali je na najvećoj svjetskoj smotri vodio samo Alžirce..

izvor iBalkan.net/ agencije AA

Kvartet u Novom Pazaru

 Rukometni klub Novi Pazar angažovao je golmana Janka Gemaljevića, srednjeg Read more