IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

OČEKIVANA SUDBINA VELEIZDAJNIKA: URA u kolapsu, Abazoviću više ni Vučić ne može pomoći…

”Glasači su prepoznali subverzivni rad Abazovića koji je šurovao sa stranim obavještajnim službama, prije svih srpskom BIA-om. Tajni sastanci sa Vučićem i bivšim prvim operativcem BIA-e Markom Parezanovićem jednostavno su prevelika kompromitacija i za mnogo veću partiju od URA-e”

Osim što su lokalni izbori u 14 opština koji su održani u neđelju nedvosmisleno pokazali da je projekat manjinske vlade doživio totalni krah, postalo je jasno da GP URA na čelu sa kontoverznim premijerom u tehničkom mandatu Dritanom Abazovićem polako postaje politička prošlost.

Iako je Abazović u utorak kuražio članove i funkcionere svoje partije, ali i samog sebe nebuloznom izjavom da je ”izuzetno zadovoljan rezultatima lokalnih izbora”, i on sam zna da je to daleko od istine.

Projekat šefova takozvane ”medijske mafije” – URA, koja je preko Abazovića poslužila srpskom diktatoru Aleksandru Vučiću i svetosavskoj sekti (SS) za obavljanje prljavih poslova, doživjela je potpuni fijasko.

Nešto više od dvije godine nakon parlamentarnih izbora i euforije koju je tada doživio kontroverzni premijer u tehničkom mandatu sa svojim pristalicama i saborcima, u nedjelju veče je prerasla u očaj zbog katastrofalnog izbornog rezultata.

Kada se saberu svi osvojeni glasovi pokreta URA na izborima, oni su dobili oko 3,3 odsto glasova.

Kombi partija kontroverznog Abazovića očajno je prošla u primorskim opštinama Baru i Budvi,  i pored agitovanja ministra ekonomskog razvoja Gorana Đurović, poslanice Božene Jelušić i njene snahe državne sekretarke Milijane Jelušić.

Brojke su neumoljive i govore da je ta stranka samo u Podgorici osvojila oko 4.000 glasova manje ili da je prošla 40 odsto slabije nego prije dvije godine!

Treba naglasiti da je URA za te dvije godine imala u rukama sve poluge državnog aparata koje je bahato koristila uz svu medijsku logistiku, a od nedavno i vrlo uticajan aparat MUP, ANB i druge službe.

Čitaj još:   MILO Đukanović: Na izborima moramo da kažemo NE izdaji Crne Gore... (foto, video)

Kako su kazali izvori portala Aktuelno bliski vrhu URA-e, ova partija je pred potpunim kolapsom. Razlog su, kako kažu naši izvori, veliki broj kontroverzi koje iznutra razdiru stranku.

Vučić škartirao svoj potrošni resurs: Što si pio, pio si, više mi ne trebaš

”Partiju su odavno napustili osnivači i najistaknutiji članovi, ostali su samo bezlični aparatčici koji slijepo slušaju i poltronišu Dritanu Abazoviću bezuslovno podržavajući svaki njegov katastrofalni potez.

Takođe, sumnja u korupciju i šverc koji se vezuju za visokog funkcionera partije Rada Miloševića, a vodi po svemu sudeći i do Abazovića, napravila je ogromnu štetu partiji”, rekli su naši izvori.

Kako su kazali, najveću štetu partiji napravilo je šurovanje i bezuslovna poslušnost Abazovića u odnosu na predsjednika Srbije Vučića, vrh takozvane SPC i BIA-e.

”Glasači su prepoznali subverzivni rad Abazovića koji je šurovao sa stranim obavještajnim službama, prije svih srpskom BIA-om. Tajni sastanci sa Vučićem i bivšim prvim operativcem BIA-e Markom Parezanovićem jednostavno su prevelika kompromitacija i za mnogo veću partiju od URA-e”, kazali su naši izvori.

Navode da koliko god Abazović spas tražio u Beogradu, sada je kasno. Takođe ističu da ga je Zapad precrtao zbog kompromitujuće saradnje sa zvaničnim Beogradom i nezvaničnom Moskvom, što je postalo eksplicitno nakon smjene kadrova u ANB- u i Vladi koji su se protivili rusko-srpskom uticaju.

”Više mu ni Vučić, ni takozvana SPC, ali ni BIA ne mogu pomoći jer su izbori u Podgorici i ostalim opštinama pokazali da URA više nije ni tas na vagi, niti bilo kakav politički faktor”, rekli su naši izvori.

Čitaj još:   DRITAN Abazović: Najveći skeptici svjesni da je ODLUKA Crne Gore da bude dio NATO- a bila ISPRAVNA...

Navode da je Abazović svjestan skore političke propasti, ali da se takođe brine i za eventualnu odgovornost pred zakonom za mnoge kriminalne radnje, prije svega veleizdaju.

”Da li će Abazović odgovarati za kriminalne radnje, i za veleizdaju ostaje da se vidi. Jedno je jasno – političku karijeru je završio neslavno”, rekli su naši izvori.

U.P.A.

izvor: http://aktuelno.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more