IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

MILAN Knežević- PIPUN ucijenio DRITANA Abazovića, odlazeći premijer prćutao… (foto, video)

Mučno je bilo juče gledati kako jedan od lidera Demokratskog fronta Milan Knežević politički ucjenjuje premijera u tehničkom mandatu Dritana Abazovića. Knežević je juče na sjednici skupštinskog Odbora za bezbjednost i odbranu premijeru rekao da, ili će Građanski  pokret URA na čijem je čelu Abazović glasati za Prijedlog zakona o Predsjedniku ili će DF srušiti palamentarnu većinu od 30. avgusta, što bi značilo skraćenje mandata Skupštini, a samim tim i odlazak na vanredne parlamentarne izbore.

“Shvatih li ja Vas dobro da planirate da nas ovim makadamom vozite do proljeća? Ako ne izglasate Zakon o predsjedniku, ovi putnici iz DF-a koji su u tom autobusu izlaze iz njega, pa Vi vozite tim makadamom kuda god hoćete”, poručio je Knežević.

Jedan od lidera Fronta je ponovio kako DF očekuje od Abazovića da “ispoštuju ono što supotpisali”.

“Ako mislite da vi budete vozač, a da se mi u zadnjem dijelu autobusa truckamo, bogami gospodine Abazoviću mi izlazimo iz tog autobusa”, jasan je bio Knežević.

Knežević je juče dokazao da o potezima Abazovića odlučuje Demokratski front. Kako smo vidjeli, ako Abazović bude politički poslušan, Front će “gurati trajanje pale Vlade do u nedogled”.

Ako Abazović ne bude igrao po dirigovanju DF-a, onda je bivši. Možda Demokratski front nije u Vladi, ali bi se reklo da dobrano njome rukovodi. Abazovićeva partija više nema snagu ni za šta. Jasno je i da nakon parlamentarnih izbora više neće biti tas na vagi. Zato je i Abazoviću važno da što duže traje Vlada kojom rukovode URA i SNP, partije sa minornom podrškom.

Čitaj još:   PIJANE DJEVOJČICE, POVRAĆAJU U GRADSKOM PREVOZU: Društvene mreže PODIJELJENE, je li to najveći problem to što su MLADE...

Demokratski front dostavio je 17. oktobra Skupštini Prijedlog izmjena i dopuna zakona o predsjedniku Crne Gore, kojim se, između ostalog, preciziraju obaveze šefa države prilikom predlaganja mandatara.

Ovaj predlog dolazi nakon što je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović odbio da povjeri mandat lideru Demosa Miodragu Lekiću za sastav nove Vlade. Đukanović je to obrazložio tvrdnjom da ne vjeruje da postoji parlamentarna podrška Lekiću.

“Zahtijevamo hitni postupak donošenja ovog zakona zbog činjenice da Predsjednik Crne Gore nije, shodno svojoj ustavnoj obavezi dodijelio mandat za sastav Vlade kandidatu koji je dobio podršku većine od ukupnog broja poslanika Skupstine Crne Gore, čime je doveo u opasnost ustavni poredak Crne Gore.

Imajući u vidu ozbiljnost trenutka u kojem se Crna Gora našla i moguće posljedice po društvo, koje treba hitno preduprijediti, predlažemo da se shodno članu 147 stav 2 Ustava Crne Gore donese odluka da pojedine odredbe ovog zakona, cijeneci javni interes, imaju povratno dejstvo”, navodi se u Prijedlogu DF-a.

U ovim okolnostima, ističe DF, imamo činjenicu da Vlada koja je izgubila povjerenje nastavlja i dalje da vrši dužnost, a Đukanović ignoriše zahtjev za novim konsultacijama, zloupotrebljavajući nedostatke postojećeg pravnog okvira koji reguliše predmetnu materiju, odnosno koji je propustio da reguliše slične situacije.

Čitaj još:   ESAD Rastoder: Aktuelna nelegalna većina uradiće sve da eliminiše dijasporu da ne glasa... (foto)

M.Dušević

izvor: cdm.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more