IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Krvava makljaža u centru Zagreba: Potukli se Boysi i Torcida, policija privela 30- ak osoba- KORISTILI BAKLJE, PALICE, LETVE… (foto, video) 

Uoči utakmice zagrebačke Lokomotive i splitskog Hajduka u Zagrebu, su se sukobile navijačke skupine Bad Blue Boysa i Torcide u Ulici Izidora Kršnjavoga, a policija je uhapšeno više od 30 osoba da bi spriječili daljnju eskalaciju sukoba, priopćeno je iz PUZ- a…

ZAGREB: Hrvatska, Sport, Crna Hronika, ponedeljak, 31- X- 09: 34… Krvava makljaža u centru Zagreba: Potukli se Boysi i Torcida, policija privela 30- ak osoba- KORISTILI BAKLJE, PALICE, LETVE… (foto, video) 

Zagrebačka policija izvijestila je kako su građani oko 13 sati dojavili da je u Ulici Izidora Kršnjavoga i u okolnoj zoni te ulice u tijeku sukob navijača.

Policijski službenici žurno su izašli na mjesto događaja i spriječili daljnju eskalaciju sukoba navijača u Ulici Izidora Kršnjavoga te u obližnjoj Pierottijevoj ulici, priopćeno je iz Policijske uprave zagrebačke (PUZ).

Mogući žešći sukob navijača dviju navijačkih skupina, ističu u PUZ-u, spriječen je uhićenjem više od 30 osoba koje su privedene ili se privode u prostorije policije.

U sukobu je ozlijeđeno nekoliko navijača te im je liječnička pomoć pružena u Kliničkom bolničkom centru (KBC) Sestre milosrdnice i KBC- u Zagreb.

Kriminalističko istraživanje zbog sumnje na počinjenje kaznenog djela “Izazivanje nereda” je u tijeku.

Pozaduna samog događaja…

Na Nogometnom stadionu Zagreb u Kranjčevićevoj ulici od 15 sati igra se nogometna utakmica između NK Lokomotiva i HNK Hajduk.

Policija je ranije danas izvijestila da su jutros također bili sukobi tih navijačkih skupina u Zagrebu. Naime oko 10 sati građani su dojavili policiji okupljanje maskiranih osoba s bejzbolskim palicama u Parku mladenaca u novozagrebačkom naselju Sigetu

Čitaj još:   SVI SOJEVI KORONE I VIRUSI KOD NAS: Oni će napadati u januaru i... (foto, video)

Po dolasku, policijski službenici uočili su više osoba koje su odbacile drvene palice i pobjegle prema Trnskom, a što je upućivalo na moguće planirani sukob navijača s gostujućim navijačima Hajduka.

Policijski službenici utvrdili su identitet pet osoba, za koje je potvrđeno da su pripadnici domaće navijačke skupine, dok je jedna osoba dovedena u službene prostorije radi utvrđivanja identiteta. Postupanjem, policija je jutros spriječila daljnje sukobe.

Policija je pronašla više drvenih palica koje će biti kriminalističko-tehnički obrađene. Postupanjem, policija je jutros spriječila eskalaciju sukoba, priopćili su iz PU zagrebačke.

Kronologija

Uoči utakmice ponovno je došlo do incidenta. U centru Zagreba, u Ulici Izidora Kršnjavog, prenosi Dnevnik.hr, navijači Dinama napali su Torcidu.

Na društvenim mrežama pojavio se kratki video u kojem se tek može vidjeti veća skupina navijača u crnom s palicama i letvama. Na snimci se mogu vidjeti i baklje, te kako jedan od navijača leži na ulici.

Na mjestu događaja je više policijskih vozila.

Oglasila se policija

“Jutros oko 10 sati građani su dojavili policiji o okupljanju osoba u Parku mladenaca u Sloboštini koje su maskirane te imaju bejzbolske palice.

Čitaj još:   BLISKI PRIJATELJ DINA KONAKOVIĆA BRANI DRITANA ABAZOVIĆA: "Njemu nije bila namjera da kaže ništa ružno!" (foto, video)

Po dojavi policijski su službenici dolaskom na mjesto događaja uočili više osoba koje su odbacile drvene palice i dale se u bijeg prema Trnskom, što je upućivalo na moguće planirani sukob navijača s gostujućim navijačima.

Policijski službenici utvrdili su identitet pet osoba za koje je potvrđeno da su pripadnici domaće navijačke skupine, dok je jedna osoba dovedena je u službene prostorije radi utvrđivanja identiteta.

Na mjestu događaja policijski su službenici pronašli više drvenih palica koje će biti kriminalističko-tehnički obrađene. Kroz ovakvo postupanje policije spriječen je mogući planirani sukob u kojem su svi oni trebali sudjelovati.”

izvor Nacional.hr

Kvartet u Novom Pazaru

 Rukometni klub Novi Pazar angažovao je golmana Janka Gemaljevića, srednjeg Read more

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more