IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

NEMILOSRDNA REAKCIJA Denisa ZVIZDIĆA: “SENAD Hadžifejzović nije pozivao na ubistvo MILE Dodika, pokušaj je ovo da se discipliniraju svi koji ne misle kao vrh SNSD- a” (foto, video)

“Ovakav atak na slobodu profesionalnog medijskog izražavanja i novinarsku profesiju ne smije i neće proći”, dodao je DENIS ZVIZDIĆ…

SARAJEVO: BiH, Crna Hronika, vijesti, utorak, 01- XI- 00: 34… NEMILOSRDNA REAKCIJA Denisa ZVIZDIĆA: “SENAD Hadžifejzović nije pozivao na ubistvo MILE Dodika, pokušaj je ovo da se discipliniraju svi koji ne misle kao vrh SNSD- a” (foto, video)

Institucije BiH su javno, a ne privatno i stranačko vlasništvo. Posljednja prijetnja upućena iz RAK-a prema nezavisnom mediju i novinaru predstavlja najgoru vrstu pritiska, reakcija je dopredsjedavajućeg Predstavničkog doma PSBiH Denis Zvizdića.

“Arogantna i neargumentovana izjava i najava direktora RAK-a, da će Senadu Hadžifejzoviću izreći sankciju zbog navodnog pozivanja na ubistvo Milorada Dodika, koje su čuli samo Milinović i njegovi naredbodavci, je najgrublji nasrtaj na slobodu govora i medija.

Čitaj još:   PLJEVLJA: Prva beba u Novoj 2024 godini, dječak rođen dva minuta poslije ponoći... (foto)

Svima je jasno da Hadžifejzović nije pozivao na ubistvo Dodika, i da je ovo pokušaj da se discipliniraju svi koji ne misle kao vrh SNSD- a…

Istovremeno je potrebno podsjetiti da je Evropska komisija preporučila davanje kandidatskog statusa Bosni i Hercegovini uz osam uvjeta od kojih je jedan garantovanje slobode izražavanja i medija i zaštita novinara.

Zato ovakav atak na slobodu profesionalnog medijskog izražavanja i novinarsku profesiju ne smije i neće proći”, zaključio je DENIS Zvizdić. 

IZVOR (SB)