IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DRAGINJA Vuksanović Stanković: Predstoji odlučna borba za očuvanje nacionalnog bića građanske i multietničke Crne Gore…

Građani će se suprostaviti ustavnom nasilju koje se sprovodi nad Crnom Gorom, poručila je u izjavi za CdM poslanica SDP Draginja Vuksanović Stanković.

Napominje da je parlament u potpunosti izgubio legitimitet i da predstoji hrabra i odlučna borba svim demokratskim sredstvima za očuvanje nacionalnog bića građanske i multietničke Crne Gore.

Par stotina građana protestovalo je sinoć u Podgorici zbog, kako kažu, ustavnog puča u režiji Demokratskog fronta na čiji prijedlog je, a glasovima većine iz avgusta 2020. godine, usvojen izmijenjeni zakon o predsjedniku.

Građani iskazuju revolt zbog gaženja Ustava države Crne Gore. Oglasila se i međunarodna zajednica. Iz EU poručuju da su zabrinuti zbog glasanja u Skupštini.

Ambasadorka SAD-a u Podgorici Džudi Rajzing Rajnke pozvala je sve strane da rade zajedno na pronalaženju izlaza iz trenutne političke krize, koji bi bio u skladu sa Ustavom.

Čitaj još:   DOBRI BOSANAC POJASNIO- evo kako je ljetovati u HRVATSKOJ: Lijepa naša CRNA GORA i naša lijepa TURSKA... (foto, video)

Poslanica SDP Vuksanović Stanković za CdM kaže da crnogorski građani glasno poručuju da će se jasno, hrabro i odlučno suprotstaviti ustavnom nasilju koje se sistematski sprovodi nad Crnom Gorom razaranjem crnogorskih institucija sistema.

“SDP podržava svaki vid demokratskog otpora građana kao odgovor na ustavni puč. Sa građanima smo uvijek”, poručila je ona.

M.Dušević

izvor: cdm.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more