IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

PODGORICA- Stigla i borbena oklopna vozila ispred Vlade: Građani sa protesta poručili, nije zavšeno tek je počelo, vraćamo Crnu Goru na pravi put… (foto, video)

U Podgorici je ispred zgrade Skupštine Crne Gore održan mirni protest pod sloganom– Ima nas, kome je prisustvovalo više hiljada građana iz cijele Crne Gore…

PODGORICA: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, utorak, 08- XI- 19: 54… PODGORICA- Stigla i borbena oklopna vozila ispred Vlade: Građani sa protesta poručili, nije zavšeno tek je počelo, vraćamo Crnu Goru na pravi put… (foto, video)

Ispred Skupštine Crne Gore održan je protest pod sloganom “Ima nas”, a prisustvovalo je, po procjenama organizatora, oko 15 hiljada građana.

Protest je počeo intoniranjem crnogorske himne. Izvršni direktor nevladine organizacije Luča Nebojša Mrvaljević je pročitao koji su zahtjevi organizatora protesta.

Zahtijevaju da Zakon o predsjedniku bude povučen te da se time spriječi rušenje ustavnog poretka Crne Gore. Takođe, zahtijevaju dogovor o izboru sudija Ustavnog suda i održavanje vanrednih parlamentarnih izbora.

Šef poslaničkog kluba DPS-a Danijel Živković je poručio da “moramo biti istrajni i jedinstveni– Crnoj Gori trebaju izbori, ovo je borba u kojoj ne smijemo odstupiti”.

Građanski protest ispred Skupštine u Podgorici protekao je mirno, a istom je prisustvovalo više hiljada građana.

Čitaj još:   NIJE DOBRO: Stiže nova oluja, donosimo prognozu za narednih nekoliko dana... (foto)

Snimak iz vazduha sa večerašnjeg protesta objavila je agencija MINA.

Foto: Ima nas

Građanska aktivnistkinja Svetlana Pajović kazala je da je osnovna obaveza svakog građanina Crne Gore da izađe i da se suprotstavi okupacionoj Vladi i skupštinskoj većini koja je pogazila sopstveni Ustav sopstvene države.

“Skupština je izgubila legitimitet! Vlada vrši tiraniju, zakona više nema, institucija nema! Svaka ćutnja i nepružanje otpora u ovakvom istorijskom momentu je davanje legitimiteta onima koji predano rade na rušenju crnogorske države, ekonomije, zdravstva, privrede, i rušenju svih nacionalnih i državnih interesa”, istakla je ona.

Napominje da je Ustav sekularne drzave njeno sveto pismo.

“Zato se rušiteljima obraćam sa pitanjima: Kadili ste nas suzavcima, da nećete da nas krstite kalašnjikovima? Dvije godine nasilja, progona, uvreda, prijetnji, govora mržnje… Pa da vam poručimo sa ovoga mjesta! Znate li kako su nasilnici i kako je tirjanstvo prolazilo u Crnoj Gori?! Nijeste snosili nikakve pravne niti političke posljedice za svoja nedjela, ali do danas. Mogli ste što hoćete, ali nećete i dokle hoćete”, naglasila je Pajović.

BONUS VIDEO; Podgorica skup 08.11.2022

Čitaj još:   CRNOGORKA TEGOM SMRSKALA GLAVU LJUBAVNIKU: Jezivi detalji stravičnog zločina u centru Beograda! (foto)

izvor iBalkan.et/ agencije

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more