IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

PODGORICA- UŽIVO Protest IMA NAS; DANIJEL Živković: Nema više bijelih rukavica, nema više umivene retorike, nema više pristojnosti sa rušiteljima! (foto, video)

Intoniranjem crnogorske himne počeo je ispred Skupštine Crne Gore protest u Podgorici na kome su okupio veliki broj građana. U glavni grad pristiglo je na stotine vozila sa istaknutim zastavama Crne Gore iz svih krajeva države. Protest organizuje Forum slobodnih građana Luča zbog, kako su saopštili, ustavne, ekonomske i socijalne anarhije u Crnoj Gori…

PODGORICA: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, utorak, 08- XI- 19: 54… PODGORICA- UŽIVO Protest IMA NAS; DANIJEL Živković: Nema više bijelih rukavica, nema više umivene retorike, nema više pristojnosti sa rušiteljima!

U glavni grad pristiglo je više hiljada vozila sa istaknutim zastavama Crne Gore iz svih krajeva države. Protest organizuje Forum slobodnih građana Luča zbog, kako su saopštili, ustavne, ekonomske i socijalne anarhije u Crnoj Gori.

Poslanik Demokratske partije socijalista (DPS) Danijel Živković sa protesta je poručio da su “rušitelji” potcijenili stamenu Crnu Goru i istakao da nema više umivene retorike i pristojnosti uz poruku da smo “tek počeli” i da “nećemo nijemo stajati, ovo je bedem preko kog više neće proći”.

Dobro veče slobodarska Crna Goro, Dobro veče uspravna, nepokorna, građanska Crna Goro!
Nemamo više vremena za pojašnjenja i objašnjenja, evo smo se pojasnili i objasnili već pune dvije godine! I evo su za te dvije godine odveli državu na oltar izdaje i prodaje i udarili na temelje građanske, evropske i moderne Crne Gore!

Sada su se drznuli da udare na kičmu države, da udare na Ustav, na zlatnog orla sa grba, na crvenu boju sa zastave, da udare na pretke koji su krv prolivali, i na našu majku Crnu Goru koja ih je hranila ispod plavoga svoda.

Udarali su kukavički i iza leđa, udarali su besprizorno, udarali su vjerujući da je stvar u Crnoj Gori završena, misleći da nemamo hrabrosti da im odgovorimo. Našu pristojnost i civilizovan odnos, našu toleranciju i uvažavanje onoga koji misli drugačije tumačili su kao slabost. A nijesu bili svjesni da smo ih kao slabije od sebe čojski štitili sve dok prije nekoliko dana nijesu prešli i poslednju liniju koju smo im bili spremni istolerisati!

Čitaj još:   STRAH I UŽAS- "HOĆE LI UMRIJETI?": Otkriveno čime je otrovan ruski oligarh Roman Abramovič... (foto, video)

Zato im, kao i prije nekoliko dana, i sa ovoga mjesta poručujem da su nas potcijenili. Potcijenili su stamenu Crnu Goru, potcijenili su slobodarsku crnu Goru, potcijenili su gene koje nosimo, potcijenili su vjerujući da je sve završeno. E pa evo ima nas, i ne da nije završeno, nego je tek počelo! Tek smo počeli i čuće nas i danas i sjutra i svakog dana, čuće nas na svakom mjestu, na ulici, na trgu, zgradi, svuđe će se vijoriti crvene zastave i pjevati majskoj zori, čuće nas nikad jače i nikad glasnije, jer od večeras ništa više neće biti isto!
Nema više bijelih rukavica, nema više umivene retorike, nema više pristojnosti sa rušiteljima! Udarili su na obraz i dostojanstvo, a kada se dostojanstvo brani u Crnoj Gori, zna se šta to znači.
Zato sam im i vidio strah u očima! Zato što znaju da nema nema veće svetinje od odbrane države koja je stvarana vjekovima.

Večeras sam ovdje sa vama da bih sjutra mogao podići glavu na humci pokojnoga đeda koji se krvario za granice ove države, i da bih sjutra mogao sina u oči pogledati znajući da sam sa svojom generacijom dao sve što imam za odbranu, napredak i razvoj Crne Gore!

Zato se mi od večeras više ne borimo samo da sačuvamo instiucije, odbranimo Ustav, pravni poredak, već da se u knjigama o nama uči kako smo dostojno stali na branik vrijednosti građanske i evropske Crne Gore, i borimo se da nas neko ne upiše na dnu stranice kao propratne i blijede popjave koje su samo nijemo stajale dok se rušio ustavni poredak i dok se rušila Crna Gora! Nećemo nijemo stajati, ovo je bedem preko kog više neće proći!

Čitaj još:   ZLATICA Titova unuka otkrila PRAVU ISTINU o Jovanki: Još dok je Broz bio živ, uradila je šokantnu stvar... (foto, video)

Zbog toga, moramo biti istrajni! Moramo biti složni, jedinstveni i zajednički istrajavati na ostvarenju naših zahtjeva! Crnoj Gori trebaju izbori! Moramo povratiti red, moramo povratiti institucionalnu snagu, moramo se vratiti na evropski put i moramo učini Crnu Goru pristojnim domom za svakog ko u njoj želi za živi, uči, zasniva porodicu i vezuje svoju ličnu sudbinu!

Ovo je borba za pravo na pristojan život, ovo je borba za buduće generacije, ovo je borba u kojoj ne smijemo odstupiti! Idemo na izbore, da građani daju svoj sud i da nakon izbora vratimo Crnu Goru na evropski put, da odbranimo naše građansko uređenje i vratimo institucijama snagu jer će samo tako Crna Gora biti vječna!

Neka znaju– tek smo počeli i nećemo stati do ostvarenja ovih ciljeva!
Neka je vječna Crna Gora!!!

BONUS VIDEO: Protest u PG ispred Skupštine

izvor iBalkan.net/ agencije

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more