IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

STRUMICA: KONGRES SPORTSKIH NOVINARA UZ SUSRET FUDBALSKIH REPREZENTACIJA…

STRUMICA : Severna Makedonija i Strumica su bili domacini Samitu sportskih novinara jugoistočne Evrope. Jedan od razloga okupljanja udruženja iz osam zemalja ovog područja starog kontinenta je bilo organizovanje izborne Skupštinu asocijacije sportskih novinara.

Za starog – novog predsednika je izabran Boško Trpevski (Severna Makedonija) doajen sportskog novinarstva .

Naš kolega Dušan Jocić ponovo izabran za člana izvršnog komiteta sportskih novinara Jugoistocne Evrope, sa njim u komitetu ce biti: Bosko Trpeski, Todor Brajkovic Sinan Sinanovic, Aspasia Velonaki, Nayden Todorov i György Szöllősi. Oni ce pomagati u rukovođenju organizacije predsedniku u buducem mandatu.

Delegaciju Srbije su predvodili Petar Denda i Predrag Milinković. Samit je održan u kongresnoj dvorani hotela “Sirijus”.

Pre samog kongresa na stadionu FK Belasica organizovan je fudbalski turnir na kome su učestvovali i sportski novinari Srbije koji su se posle mečeva u grupi nasli u polufinalu u kom je reprezentacija Bosne bila bolji rival od naših predstavnika.

Pobednici turnira su bile kolege iz Bosne i Hercegovine savladavši tim Crne Gore. Njima je pripao pobednički pehar a reprezentacija Srbije osvojila je sjajno trece mesto.

Čitaj još:   VRIJEME DO KRAJA NEDELJE: Snijeg i susnježica i temperature duboko ispod "0" stepeni C... (foto)

Odlukom specijalnog žirija na čelu sa Vasilom Tupurkovskim dodeljen joj je i veliki pehar za Fer plej a Stole Petković kapiten primio je pehar na svečanoj večeri uz prigodan kulturno umetnicki program

Tim Srbije pored pomenutog kapitena cinili su i simpaticni golman Senko Župljanin ,u odbrani su bili Dragan Pejić i Miša Savićević, borbeni Zoran Đurović , a Zoran Kanački nesuđeni kapiten na ovom turniru prosto je briljirao svojim virtuoznim potezima i asisstencijama.

Najveće simpatije i aplauze ipak dobila je jedina dama, koleginica Zorica Irić Đoković jedina predstavnica lepšeg pola na ovom fudbalskom turniru, bila je i strelac jednog gola posle sjajnog prodora po desnoj strani kada je loptu kroz noge proturila inace izvanrednom golmanu Bosne i Hercegovine.

Memorijalnin turnir Sportskih novinara Jugozapadne Evrope bio je posvećen Blagoju Istatovu preminuloj golmanskoj legendu Strumičanina koji je bio i uspešni golman Partizana a kasnije je karijeru nastavio u nekoliko klubova u inostranstvu.

Autor: Senad Senko Župljanin

Čitaj još:   Plamen prijateljstva i tolerancije Sportskih igara mladih upaljen u Požarevcu

izvor: http://ibalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

Kvartet u Novom Pazaru

 Rukometni klub Novi Pazar angažovao je golmana Janka Gemaljevića, srednjeg Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more