IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Atmosfera u Srbiji na ivici incidenta: “DRŽI ME, DA GA NE UDARIM”… (foto, video)

Do najnovijeg incidenta u parlamentu došlo je, opet, nakon govora potpresjednika Narodne stranke Miroslava Aleksića, kada je krenulo međusobno dobacivanje između narodnjaka i naprednjaka.

BEOGRAD: Srbija, Zanimljivosti, vijesti, srijeda, 09- XI- 00: 24… Atmosfera u Srbiji na ivici incidenta: “DRŽI ME, DA GA NE UDARIM”… (foto, video)

Da li će poslanici Narodne stranke i SNS ubuduće dobijati podršku, opomene, ili možda batine, šaljivo je pitanje koje javnost postavlja nakon još jednog u nizu incidenata u Narodnoj skupštini.

Za razliku od prošlog puta kada je u “glavnoj ulozi” bi potpredsjednik Narodne stranke Borislav Novaković, juče je ona je pripala sekretaru Narodne stranke Stefanu Jovanoviću, ali je epilog komešanja bio isti sve se završilo na unošenjima u lice, prijetnjama i po kojom uvredom, piše Blic.

Do najnovijeg incidenta u parlamentu došlo je, opet, nakon govora potpresjednika Narodne stranke Miroslava Aleksića, kada je krenulo međusobno dobacivanje između narodnjaka i naprednjaka.

U jednom trenutku se na snimku vidi kako Jovanović, dok još sjedi u poslaničkoj klupi, upućuje psovke poslaničkom klubu naprednjaka, prenosi Blic.

Predsjednik Skupštine Srbije Vladimir Orlić zatražio od poslanika Narodne stranke da dozvole ministru saobraćaja, građevinarstva i infrastrukture Goranu Vesiću da govori.

“Sve sam čuo kad ste vikali s klupa i sada i prethodni put. Sve sam čuo, nema potrebe da ponavljate. Čuo sam i vas Novakoviću, i Parlić i Cakića mnogo puta do sada, na to se žalio i Kozma… I opet vas čujem i ne

Čitaj još:   SARAJEVO: Od sutra pad temperature i padavine...

Međutim, nakon toga Jovanović je ustao iz poslaničke klupe i krenuo ka poslanicima naprednjaka uz povike: “Šta je bilo?”.

Za njim su krenuli i Aleksić i Novaković, dok se ispred poslaničkog kluba naprednjaka okupilo više predstavnika SNS, pa je počeo opšti metež, unošonje u lice i blago guranje.

ma nikakve potrebe da vičete. Kada budete imali pravo na riječ po prijavi, možete da govorite šta god hoćete. I nema potrebe da dobacujete, nikakve potrebe nema”, rekao je Orlić prije nego što je ponovo pokušao da da riječ Vesiću.

Orlić je uporno pozivao “zaraćene poslanike” da se vrate odmah na mjesto, ali su ga oni ignorisali, zbog čega je određena i pauza.

Nije nova praksa

Podsjećanja radi, sličan incident se u Skupštini Srbije dogodio i prije nešto više od dvije nedjelje, u kome su opet u “glavnim ulogama” bili Narodna stranka i SNS.

Čitaj još:   DRITAN SASLUŠAN I DALJE ĆUTI: Ko je angažovao...?

Tada je poslanik Narodne stranke Borislav Novaković na sličan način pokušao da se razračuna sa šefom poslaničkog klupa naprednjaka Milenkom Jovanovim.

I tada, kao i sada, u parteru je napravljena gužva, ali osim prijetnji, prozivki i uvreda, nije bilo fizičkog obračuna.

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more