IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DRAGINJA Vuksanović Stanković: Ovo je priča za malu đecu; Mugoša: Na dnevni red prvo mora da dođe Zakon o predsjedniku…

Poslanica SDP- a Draginja Vuksanović Stanković kazala je da ono što se danas čulo od političara nakon završenih razgovora predstavnika političkih partija, je priča za malu đecu.

“Nećemo pristati da nam rješenja nameće DF. Ono što smo čuli od kvazi premijera je neistina, jer njegova partija nije bila za kandidate Ustavnog suda”, ističe ona.

Dodaje da je Zakon o predsjedniku koji je nedavno usvojen-neustavan.

“Tražimo da se dogovaramo o sudijama ali to podrazumijeva monolog i fingirani dijalog. Tražimo vanredne izbore. Jednu od ključnih odgovornosti snosi predsjednica Parlamenta”.

“Ođe se radi direktno pod direktivom Aleksandra Vučića”, navela je.

Ponavlja da je za izbor sudija potreban dijalog, ali ne fingirani.

Poslanik Boris Mugoša iz SD-a kaže da tačka oko izbora sudija Ustavnog suda može nakon 22. novembra, jer prvo na dnevni red mora ponovno glasanje o Zakonu o predsjedniku, te da se mora prvo glasati o tom zakonu.

Čitaj još:   DRAGINJA Vuksanović Stanković: ''Ova zemlja rodi borce sve tri vjere Crnogorce…'' BELVEDER NIJE PAO, CRNA GORA NIKAD NEĆE''

“Da li ste čuli poruke međunarodne zajednice i pravne struke… da je posrijedi neustavan zakon”, kaže Mugoša.

“Prvo sjednica o ponovnom glasanju Zakona o predsjedniku. Očekujem od partija evropske profilacije da ne glasaju za taj zakon” , poručuje Mugoša i naglašava da treba ići na vanredne izbore ali se prethodno dogovoriti o modelu Vlade koja treba da pripremi te izbore, jer “neće valjda ova Vlada pripremati izbore”.

izvor: antenam.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more