IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DRAGAN BURSAĆ: Crnogoraca i Egipćana tačno 100 miliona! “Hoće li postati nacionalna manjina u Crnoj Gori?” (foto, video)

Naravno, na Crnogorcima je da se prebroje, ako baš moraju i da vide jesu li nacionalna manjina u svojoj vlastitoj zemlji, ali ne bih ja olako shvatao ovog Budimira niti bih mu tek tako prišivao etikete obične budale koja čim zine lupeta…

PODGORICA: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, petak, 11- XI- 17: 54… DRAGAN BURSAĆ: “Hoće li Crnogorci postati nacionalna manjina u Crnoj Gori?” (foto, video)

Piše: Dragan BURSAĆ (CdM)

Iz institucija vlasti se čuje, vi Crnogorci idete u tri razreda nižu klasu, negdje između manjine i izumirućeg plemena. I baš zato je neočetnik Budimir Aleksić odapeo svoju otrovnu strelicu na svakog čestitog Crnogorca, jer po četnicima je najbolja Crna Gora bez Crnogoraca.

Hoće li Crnogorci postati nacionalna manjina u Crnoj Gori-Ovo nije nikakvo retoričko pitanje, niti je klikbejt zamka u naslovu. Postavlja se u zadnje vrijeme potpuno legitimno i bojim se da će ga osim četničke fukare postavljati sve češće i kojekakvi emisari iz bijelog svijeta i NGO dokonjaci.

A evo o čemu se radi: Na trećoj sjednici Drugog redovnog jesenjeg zasijedanja Skupštine, poslanik DF-a Budimir Aleksić kazao je da u novim okolnostima Crnogorci i Egipćani treba da osnuju svoje nacionalne (manjinske op.aut.) savjete.

?????

Crnogoraca i Egipćana tačno 100 miliona!

Ajmo mi redom!

Dakle, nove okolnosti kako ih krsti Budimir mučevni su šta? Pa najvjerovatnije pusti fakat da nakon četničko-litijaške kontrarevolucije iz 2022. i pada Podgorice od prije koju nedjelju postoje uslovi za stvaranje jedne jedinstvene srpske talibanije, koja je okupirala Crnu Goru i koja shodno tome, sve ostale, ponajprije Crnogorce, naročito Crnogorce treba da stavi u obilježeni tor nacionalne manjine. Eto preveo sam vam “nove okolnosti“ da ne morate vi.

U Crnoj Gori, Crnogorci nacionalna manjina, pitaće se neko zdravorazumski? Jebo sad zdrav razum, od njega nikakve koristi. Ali što da ne, ako pitate kakvog četnika i ako je taj četnik na poziciji moći.

Egipćani? Ponosni narod, najbogatije istorije kojeg po Wikipediji ima 99 miliona i 300 hiljada. Pa dobro, to je Budimiru nebitna stvar, ali mu pominjanje Egipćana dođe kao rasistički final touch u izjavi, jer kad obezvrjeđuje nekoga, valjda u svojoj kockastoj glavi Budimir misli da se to radi preko ponosnog arapskog, sjevernoafričkog naroda. Naravno, izjava je nacionalistička, imperijalistička i rasistička. I pogađa u metu!

Što bi se kazalo, Budimir je pravi četnik na pravom mjestu! Jer da ne misli tako kako misli i da nema ideje kakve ima, ne bi bio tu đe jeste ispred DF- niti bi govorio to što govori, a što pristojan ili trijezan čovjek ne govori. Jednostavno je!

Čitaj još:   DRAGAN Bursać: Četnički spomeničari na srednjem prstu MARKA Kovačevića... (foto, video)

“Ja ohrabrujem te ljude (komisiju) da u novim uslovima, u novom, demokratskom ambijentu osnuju svoj nacionalni savjet, kao što bi to trebali uraditi i pripadnici egipćanske nacionalne zajednice“, kaže Aleksić, a bez i da je trepnuo pokušavši u ciničnom tonu da se sprda sa Komisijom, dok unižava svakog drugog ko nije Srbin.

Logika: Crnogorci manjina, ali Srbi nikad manjinski narod!

Da je to baš tako, ali baš tako govori Budimir Aleksić opet, kada kaže, kako mu ne pada na pamet da se osnuje Srpski nacionalni savjet, jer je to po njemu, predstavljanje Srba kao manjinskog naroda (sic!)

“Želio bih da naglasim da je Nova srpska demokratija protiv osnivanja Srpskog nacionalnog savjeta, jer ne treba raditi ništa sa ciljem da srpski narod bude predstavljen kao manjinski narod u ovoj državi…“

Naravno, na Crnogorcima je da se prebroje, ako baš moraju i da vide jesu li nacionalna manjina u svojoj vlastitoj zemlji, ali ne bih ja olako shvatao ovog Budimira niti bih mu tek tako prišivao etikete obične budale koja čim zine lupeta.

A zašto?

Pa zato što je on sa “njegovim“ na ovaj ili onaj način i esencija razmišljanja i sukus politika koje će, sasvim sigurno, poslije pada Podgorice još više i još jače zapljusnuti Crnu Goru. Nekima se sve ovo čini prebrzo, ne mogu prežvakati i procesuirati stvarnost, ali kuku njima, oni niti poznaju dijalektiku, niti dinamiku srpskog sveta.

Jer da je poznaju, kao što je zna potpisnik ovih redova, vidjeli bi kao se njihova ponosna, multinacionalna i građanska zemlja, za dvije godine, sve zaražena četničkim virusima udaljila je onima od EU, dok su kojekakvi trećepozivci iz međunarodne zajednice sve sa Crkvom Srbije i raznoraznim Budimirima na terenu, proglasili južnu Republiku Srpsku na tlu Crne Gore.

A nadati se od takvih koji se klanjaju Beogradu i Moskvi da vas vuku ka EU i da Crnogorce tretiraju kao većinu u svojoj zemlji, jednako je nadi da će Putin postati humanista i mirotvorac.

Da je to tako, svjedoči i pusti fakat da će ova, odlazeća a nikad otišla Vlada u tehničkom mandatu dati 900 hiljada evra crnogorskih para za privatne srednje vjerske škole “Sveti Sava” u Podgorici i “Mitropolit hadži Sava Kosanović” u Nikšiću.

Jer valja formirati predatorski pomladak koji će oblikovan idejama Nikolaja Velimirovića svetosavljem zalijevati Crnu Goru.

A za Budimira Aleksića, pa za njega, Predsjednik Crnogorskog PEN centra Milenko Perović tačno kaže da je primitivni četnik i dodaje:

“On kao primitivan čovjek očigledno misli da je došlo četničko vrijeme u Crnoj Gori i da to vrijeme ne samo da neće nikada proći, nego da će u tom vremenu nestati Crnogorci, da će nestati oni koji su stvarali Crnu Goru i oni koji će zubima braniti Crnu Goru bez obzira na četničko nasrtanje. Mislim da se grdno prevario i da bi mu se moglo sugerisati da malo spusti loptu i porazmisli o tome đe se zapravo nalazi Crna Gora i na kome je budućnost naše države.“

BONUS (VIDEO): “AKO TI SE NE SVIĐA HIMNA TI IZAĐI IZ AVIONA” CRNOGORSKI RUKOMETAŠI PORUČILI KNEŽEVIĆU!

Čitaj još:   DRAGAN Bursać: "Četnički pokušaj drugog ubistva prijedorske djece" (foto, video)

Ima li nas odista?

Dijelim zanos, ali ne i optimizam, velikog Milenka Perovića, iz prostog razloga-nisam naivni optimista i gledam stvari očima čovjeka koji je sve ovo već vidio-više puta. Najiskrenije, volio bih da sam u krivu, a da je profesor Perović u pravu i da će Crna Gora glasom svih njenih građana kazati, dosta je velikosrpske tiranije.

“Ima nas“, orilo se iz grla 17 hiljada Podgoričana prije neku noć na ulicama glavnog grada.

Ali zato iz institucija vlasti stiže odgovor, vi Crnogorci idete u tri razreda nižu klasu, negdje između manjine i izumirućeg naroda. I zato, baš zato je Budimir Aleksić odapeo svoju otrovnu strelicu na svakog čestitog Crnogorca, pojasnivši im kako to njih vide lučonoše srpskog sveta.

Ima nas, još odjekuje eho sa podgoričkih ulica. Ima li nas, pita se autor ovih redova, koji hoće da vjeruje kako je srpski svet prolazna, dječija bolest u Crnoj Gori, a ne kancer koji će izjesti i Crnu Goru i Crnogorce.

bonus video) NEKI TO VOLE VRUĆE sa Irenom Tatar, gost Dritan Abazović 10.11.2022.

izvor (SB)

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more