IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Istorija će DRITANA Abazovića upamtiti kao lažova, prevaranta, lopova i švercera…

Demokratski front je javnosti prepoznata kao politička grupacija koja ima nultu stopu tolerancije prema korupciji i organizovanom kriminalu.

Prozivati mene, koga je crnogorska državna mafija progonila, hapsila, lažno optuživala, prebijala maloljetnog sina, može samo jedna hulja, kakav je Dritan Abazović. Istorija crnogorske politike će ga upamtiti kao lažova, prevaranta, lopova i švercera, kazao je lider Pokreta za promjene Nebojša Medojević.

Abazović je, prema njegovim riječima, u šverc cigareta zajedno sa Zdravkom Krivokapićem i Milojkom Spajićem ušao već u prvoj polovini 2021.godine, kada su za samo jedan vikend iz skladišta u Luci Bar izvučena 92 šlepera cigareta.

O tome, tvrdi, postoje konkretni dokazi u presretnutim komunikacijama preko SKY aplikacija i već podignute optužnice crnogorskog tužilaštva povodom iste operacije.

“Takav šverc ogromnih razmjera u kratkom periodu skrenuo je pažnju obavještajne službe jedne moćne zapadne NATO države i onda su uslijedile mnogobrojne akcije koncentrisane na pritisak prema Krivokapiću i Abazoviću da kao vodeći ljudi Vlade zaustave ove kriminalne aktivnosti. Potpisani su i neki sporazumi na osnovu kojih su agenti carine te države i fizički prisutni u Luci Bar i Crnoj Gori”, ističe Medojević.

Kako dodaje, sinhronizovanim akcijama naših i stranih obavještajnih službi locirane su kritične tačke za šverc i postavljena šema za pravenje tokova cigareta.

“Kao rezultat operativnih mjera, obavještajne službe i naša policija su prikupile obiman dokazni materijal koji je dostavljen GST Novoviću, koji predstavlja osnovanu sumnju da je OKG, na čijem je čelu bio Abazović, a koju sačinjavaju visoki funkcioneri URE Milošević, Adžić i Mikić.

Čitaj još:   DRITAN Abazović: ''Potpisati'' Temeljni ugovor i staviti tačku...

Evidentiran je nestanak preko 20.000 paketa cigareta iz skladišta u Podgorici, gdje su skladištene zaplijenjene cigarete iz Luke Bar. Dokazana je i operacija lažnog spaljivanja zaplijenjenih cigareta i odgovornost rukovodioca UPC i policije u krađi i švercu cigareta”, ističe Medojević.

Kako dodaje, dokumentovani su i kontakti ove “novoformirane kriminalne grupe sa starim etabliranim kriminalnim strukturama DPS i iznosi novca koji su išli ka vrhu URE po šleperu”.

“Abazović i grupa su tražili 300.000 eura, a dobili su 150.000 eura po šleperu. Za prošvercovanih 20 šlepera dobili su tri miliona eura. Ja ljudski razumijem nervozu Abazovića i njegove grupe jer je istraga već došla do kraja i svaki dan se širi spisak uhapšenih. Nije lako zaspati i čekati da vam u ranim časovima zakuca pravda na vrata, ali nijesu trebali da ulaze u šverc i kriminal”, kaže Medojević.

Sad je, navodi, jasno zašto je Abazović tražio monopol u sektoru bezbjednosti i zbog čega su on i njegovi švercerski partneri radili sve da Medojević ne preuzme koordinaciju službi bezbjednosti, “jer su znali da bi to značilo kraj švercu cigareta i kokaina preko Crne Gore”.

“Abazović neka preuzme odgovornost za ono što čeka njega i njegovu kriminalnu švercersku grupu i neka ne optužuje mene za kriminal koji je on radio. Ja nijesam učestvovao u operativnim akcijama naših i stranih obavještajnih službi i istražnih organa koji su, prateći šverc cigareta, došli do njega i njegovih najbližih saradnika.

Čitaj još:   MILO ĐUKANOVIĆ OGORČEN: Izjave ABAZOVIĆA su potvrda da''je BORBA SPC-a ZA SVETINJE BILA BORBA ZA UPRAVLJANJE DRŽAVOM''

Pozivam GST Novovića da do kraja rasvijetli ovu kriminalnu šemu i da ne podliježe političkim pritiscima jer je šef ove kriminalne organizacije sami premijer Vlade”, zaključio je Medojević.

izvor: aktuelno.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more