IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SARAJEVO- BiH poražena u finalu: Iran svjetski prvak u sjedećoj odbojci… (foto, video)

Odbojkaši BiH poraženi od Irana u uzbudljivom finalu Svjetskog prvenstva…

SARAJEVO: Svijet, Sport, vijesti, subota, 12- XI- 00: 24… SARAJEVO- BiH poražena u finalu: Iran svjetski prvak u sjedećoj odbojci… (foto, video)

Reprezentacija Bosne i Hercegovine u sjedećoj odbojci poražena je u finalu Svjetskog prvenstva igranom na Ilidži protiv selekcije Irana rezultatom 3: 0 (26: 24, 32: 30, 25: 12).

U prvom setu igralo se uglavnom poen za poen, a kada smo poveli 24:22 i stekli dvije set lopte činilo se da smo na pragu vodstva. Ipak, Iran je napravio veliki preoket i sa četiri vezana poena dobili su prvi set rezultatom 26:24.

Drugi set Iranci su počeli fenomenalno, poveli su 8:2, ali uslijedio je sjajan povratak našeg tima i preokret do kojeg smo došli. Vodili smo 20:18, a onda je uslijedila prava drama. Imali smo tri set lopte koje nismo iskoristili, a zatim je i Iran propustio dvije.

Uslijedila je i četvrta, a potom i peta neiskorištena set lopta nakon koje je Iran sa 32:30 stigao do drugog seta.

Čitaj još:   ZAKLJUČILI DA ILIJA NIJE OPASAN, A ON ZAKLAO OCA, MAJKU I DEDU: Kobrna greška Centra za Socijalni rad u... (foto, video)

Nažalost, naši momci nisu mogli da se vrate nakon što su prva dva seta ispustili na dramatičan način i Iran je sa lakih 25: 12 završio posao u trećem setu i odbranio titulu prvaka svijeta.

Našoj selekciji ovo je bilo šesto finale svjetskih prvenstava, a do sada je BiH tri puta bila prvak svijeta (2002., 2006. i 2014.).

S druge strane Iranu je ovo deveto finale Svjetskog prvenstva i osmi put postali su prvaci. Zanimljivo, jedini poraz Iranu u finalu svjetskih prvenstava je nanijela upravo naša selekcija i to 2006. godine, a svi Bosanci i Hercegovci se nadaju da će tako biti i ovaj put.

BONUS VIDEO: Svečano otvaranje svjetskog prvenstva u sjedećoj odbojci – Sarajevo 2022

izvor iBalkan.net/ agencije aa

Kvartet u Novom Pazaru

 Rukometni klub Novi Pazar angažovao je golmana Janka Gemaljevića, srednjeg Read more