IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

STRAŠNA NAJAVA- DRUGE POLOVINE NOVEMBRA: Počne li da pada, trebamo se moliti da prestane… (foto)

Visinski ciklon koji se trenutno nalazi nešto južnije od našeg Regiona i u narednim satima će se postepeno premještati ka zapadu Evrope…

SARAJEVO: Svijet, Zanimljivosti, vijesti, subota, 12- XI- 17: 24… STRAŠNA NAJAVA- DRUGE POLOVINE NOVEMBRA: Počne li da pada, trebamo se moliti da prestane… (foto)

Narednog dana od podneva i poslijepodne formiranjem jedne prizemne ciklone u Jadranu počinjemo sa padavinama.

Kiša i pljuskovi će se sutra od poslijepodneva sve češće javljati nad Hercegovinom, na jugozapadu, zapadu i djelimično sjeverozapadu Bosne. Padavine će se nastaviti nad ovim područjima i tokom ponedjeljka, povremeno. Lokalno će se skupiti 10-20 mm u ta dva dana.

U ostatku zemlje uglavnom suho i djelimično sunčano. Rijetko uz prolazno malo kiše ili kratkotrajan pljusak, uglavnom tokom ponedjeljka.

subota, 12.11.2022. godine
Nastavlja se period ugodnijih biometeoroloških prilika. Tegobe kod osjetljivih osoba djelimično će se umanjiti. Nakon prohladnog, mjestimično maglovitog jutra, kada je poželjno posvetiti više pažnje odijevanju, danju će temperature porasti i biće ugodnije, uz više sunca, prikladno za boravak na otvorenom. Sa noćnim satima ponovo svježije, stoga bi hronični bolesnici trebali biti oprezniji, umanjiti aktivnosti i reducirati kretanje.

Čitaj još:   Horor scene u Cirihu: Srbin ispao kroz prozor JAVNE KUĆE... (foto)

nedjelja 13.11.2022. godine

Biometeorološka prognoza je lošija u odnosu na protekli period. Porast naoblake i povremena, slabija kiša ponajviše će djelovati na raspoloženje većine populacije. Hronični bolesnici i meteoropate trebali bi umanjiti aktivnosti, a učesnicima u saobraćaju sugerišemo oprezniju vožnju. Opšta slika će, pod uticajem promjene biti lošija u Krajini, jugozapadnoj Bosni i većem dijelu Hercegovine, dok će u ostatku zemlje biti stabilnije, svježije i ugodnije.

U utorak i srijedu djelimično sunčno vrijeme i većinom suho. Prolazno slaba kiša moguća samo rijetko.

Nakon nešto hladnije nedjelje, od ponedjeljka porast temperature. U utorak i srijedu moguće lokalno i do oko +20 stepeni.

Od četvrtka izgledna nova promjena vremena, padavine i pad temperature.

izvor iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more