IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

“VESELO VEČE” POZIV MILE DODIKA OSUĐEN NA NEUSPJEH: Srpskog jedinstva nema, odbili ga iz ovih stranaka… (foto, video)

MILE Dodik je između ostalog, poručio da od predstojećeg sastanka očekuje da se predstavnici parlamentarnih stranaka u RS izjasne da li žele da budu dio široke koalicije kako bi obezbijedili dvotrećinsku većinu u Narodnoj skupštini…

BANJA LUKA: BiH, Zanimljivosti, vijesti, ponedeljak, 14- XI- 00: 24… “VESELO VEČE” POZIV MILE DODIKA OSUĐEN NA NEUSPJEH: Srpskog jedinstva nema, odbili ga iz ovih stranaka… (foto, video)

Poziv novoizabranog predsjednika bh. entiteta RS Milorada Dodika predstavnicima svih parlamentarnih stranaka iz ovog entiteta da u utorak razgovaraju o mogućnosti pravljenja široke srpske koalicije, po svemu sudeći, neće naići na pozitivan odgovor u opoziciji, piše Srpskainfo.

“Naš cilj je brzo formiranje stabilne vlasti kako bismo nastavili da radimo na prioritetnim ekonomskim pitanjima koja nas opterećuju i koja zahtijevaju adekvatan odgovor institucija RS. Očekujem da se okupimo oko RS i time pokažemo njenu snagu i da zajedno radimo na očuvanju nacionalnih interesa i stvaranju boljih uslova za život našeg naroda”, naveo je Dodik na Instagramu.

On je, između ostalog, poručio da od predstojećeg sastanka očekuje da se predstavnici parlamentarnih stranaka u RS izjasne da li žele da budu dio široke koalicije kako bi obezbijedili dvotrećinsku većinu u Narodnoj skupštini.

Iako još nije poznato da li će predstavnici SDS, PDP i Liste za “Pravdu i red” Nebojše Vukanovića uopšte prihvatiti poziv da se pojave na sastanku koji je Dodik najavio odmah nakon što u utorak položi svečanu zakletvu i preuzme dužnost predsjednika Srpske, sudeći prema posljednjim javnim nastupima vodećih opozicionara, od toga, po svemu sudeći, nema ništa.

Čitaj još:   TUGA DO NEBA- ZNA SE VRIJEME DŽENAZE POLICAJCA Samira PAČARIZA: Iza njega ostalo je dvoje maloljetne djece i supruga...

Još od ranije je poznat stav lidera Liste za “Pravdu i red”, Nebojše Vukanovića, da sa Dodikom i predstavnicima vlasti u RS nema bilo kakvih pregovora niti kompromisa.

Predsjednik Glavnog odbora SDS Milan Miličević, sinoć je nakon završetka sjednice tog tijela, prilično direktno, također odbacio bilo kakvu mogućnost saradnje s aktuelnom vlašću.

Mi nemamo namjeru na bilo koji način biti saradnici režima protiv kojeg smo se borili i to je naš stav“, poručio je Miličević nakon sjednice GO SDS.

Poruke sa nedavne sjednice Predsjedništva PDP, takođe, idu u prilog tome da ta stranka, kako navode, “nastavlja borbu protiv režima, nepravde, izborne krađe i korupcije”.

Za dvotrećinsku većinu u Narodnoj skupštini Republike Srpske potrebno je obezbijediti podršku 56 poslanika. Vladajuća koalicija, koju čine SNSD, SP, Demos, Ujedinjena Srpska i NPS u skupštinskim klupama će imati 47 poslanika, a u slučaju da im se, što mnogi predviđaju, priključe DNS i SPS, imaće podršku 54 poslanika i trebaće im još dva kako bi imali dvotrećinsku većinu.

Čitaj još:   KĆERKA BILL GATES UDALA SE ZA MILIONERA NAJILA NASSARA- NAKON TAJNOG ŠERIJATSKOG VJENČANJA...(foto- video)

BONUS VIDEO: Milorad Dodik se žali da mu porodica jedva preživljava, nemaju zaposlenje i posluju u minusu

IZVOR (SB)

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more