IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

PLJEVLJA: Milan Lekić najavljuje kontratužbu protiv funkcionera DPS- a…

Izvršni direktor Rudnika uglja Milan Lekić najavio je da će podnijeti krivičnu prijavu protiv funkcionera DPS-a koji su ranije upravljali tom kompanijom zbog navodnih štetnih odluka i zloupotrebe položaja. Lekić je to saopštio kao reakciju na najavu DPS-a da će podnijeti krivičnu prijavu zbog štetnog ugovora o prodaji uglja sa EPS-om, koji je potpisao Lekić.

– Nije prošlo ni 24 sata od kako smo objavili informaciju da je Rudnik uglja AD Pljevlja zabilježio istorijski uspjeh na mjesečnoj eksploataciji otkrivke još od svog osnivanja 1952. godine, posrnula organizovana kriminalna družina, iz čiste pakosti i, još uvijek, nedovoljno oporavljeni od fijaska koji su doživjeli na lokalnim izborima, lansira u javnost budalaštinu da će protiv mene i aktuelnog rukovodstva naše kompanije biti podnijeta krivična prijava, navodi se u reagovanju Lekića.

Jedan od glavnih razloga zbog koga je, kako navodi Lekić, došao konačan kraj ovom političkom hohštapleraju koji je, godinama i decenijama unazad, uzurpirao privredu, politiku i pristojan život porodica u Crnoj Gori, jesu laž, nekompetentnost i nečasne namjere.

– Sve to sadržano je u njihovom saopštenju, u okviru koga na krajnje nemušt način, ponovo, kriminalizuju ugovor o prodaji mrko-lignitnog uglja Elektroprivredi Srbije.

Do kog nivoa su grogirani, ukazuje nam i to da su izgubili i elementarnu orijentaciju u vremenu, pa cijene iz maja kada je i uspostavljena saradnja sa EPS- om o prodaji 40.000 tona niskokaloričnih ugljeva slabijeg kvaliteta, uličarskim manipulativnim tehnikama pokušavaju da stave u kontekst cijena iz novembra, pritom, ne uzimajući u obzir elementarnu metodologiju pri formiranju cijene, kao i toplotnu moć uglja.

Čitaj još:   Vujović o Joanikiju: U KAKVOD TO BOGA OVI LJUDI VJERUJU...

A sve to zbog činjenice što je uspostavljena saradnja sa kompanijom iz Srbije, i ni zbog čega drugog, navodi Lekić.

– Stoga, koristim ovu priliku da najavim nešto na čemu su naši timovi intenzivno radili mjesecima unazad, sistematično prikupljajući dokumentaciju i dokaze za krivične prijave kojima neće biti zabavljana javnost kroz medijske manipulacije ove ili one vrste, nego će biti potkrijepljene nedvosmislenom argumentacijom koja će biti predstavljena javnosti, a koje će biti, više sam nego uvjeren, uvod u višegodišnje zatvorske kazne.

Javnost će konačno saznati ko je odgovoran za nabavku polovnih ,,dampera“ koji su predstavljani kao novi, ko je odgovoran za cistijerne koje su plaćene iako nikada nijesu isporučene Rudniku, ko je odgovoran zbog toga što je famozna ,,rudnička zgrada“ koštala duplo više od realne cijene. Međutim, ako uzmemo u obzir da je od te sume i od novca Rudnika uglja, izgrađen isti takav stambeni kompleks u Podgorici, o jednom trošku, cijena je realna.

Riječ je o zgradi u koju nijesu mogli da se usele radnici naše kompanije, nego DPS jurišnici. Javnost će konačno saznati ko je, kako i koliko krao i otimao od pljevaljske sirotinje i davao nikada nenajedenoj porodici Đukanović i njihovim stranačkim skutonošama i poslovnim partnerima, navodi se u reagovanju Lekića.

Čitaj još:   NOVI PAZAR:UHAPŠEN ZBOG UCJENE I SEKSUALNOG UZNEMIRAVANJA- (video)

izvor: kodex.me

LION: Rudar sezonu počine s crno- bijelim u dvomeču s Partizanom…

ŽREB U LIONU: Partizanova sezona opet počinje u Crnoj Gori... Rudar Read more

PLJEVLJA: Partizan opravdao ulogu favorita protiv Rudara, grad rudara zakinut…

Grad rudara PLJEVLJA su zakinuta samom cinjenicom da nisu mogli Read more