IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Ruski mediji napadaju MILA Đukanovića, poručuju da Crna Gora ne može biti država…

Ruske agencije i portali prenose izvode iz jučerašnjega obraćanja predśednika Crne Gore Mila Đukanovića na skupu ‘Balkan integration forum 2022’ i komentarišu ih na sebi svojstven način.

„Ideja je da se Rusiji obezbijedi onaj značaj koji je nekad imao SSSR. Ta ideja ‘ruskoga svijeta’ dobila je repliku— ‘srpski svet’ na Balkanu”, kazao je Đukanović.

Ovim povodom, „РИА Новости” (ria.ru), ruska državna agencija, komentariše:

„Pretpostavke o navodnoj namjeri ruskoga rukovodstva da obnovi SSSR se ne iznose prvi put, posebno su se čule ranije iz SAD. Tako je u decembru 2021. zamjenica državnoga sekretara SAD, Viktorija Nuland, rekla da ruski lider Vladimir Putin ‘kao projekat svog naslijeđa nastoji da ponovo stvori SSSR’, a državni sekretar Entoni Blinken je u intervjuu za CNN izjavio da je ‘ruski cilj je da se vaspostavi poredak stvari koji je postojao pod Sovjetskim Savezom, što je za Vašington neprihvatljivo’”.

Prema istoj agenciji, Đukanović je „još jednom optužio Rusiju da je spremala državni udar na izborima za crnogorski parlament u jesen 2016. godine, ali je, prema njegovim riječima, ‘imala loše iskustvo u Crnoj Gori, pa su odlučili da grubom agresijom napadnu Ukrajinu“.

Čitaj još:   MILO ĐUKANOVIĆ JASAN: "Srebrenica nije dvorište Srbije, već dvorište Bosne..."

„РИА Новости” navodi da je „Moskva više puta odbačila optužbe zapadnih zemalja o miješanju u unutrašnje stvari drugih zemalja”.

„Kremlj ih je nazvao apsolutno neosnovanim, a ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov je izjavio da nema činjenica koje to potvrđuju”, piše ruska agencija.

„Ruska vlada u martu odobrila spisak stranih država i teritorija koje vrše neprijateljske akcije protiv Rusije, na njemu je bilo 48 država i teritorija — uključujući i Crnu Goru”, napominje „РИА Новости”.

Kolumnista ruskojezičnoga portala „EADaily” (eadaily.com) Igor Levitas jutros doslovno piše:

„Crna Gora – što je to? Neko područje? U kojoj zemlji? Aaaa… To je planina, čak nije ni okrug – samo planina. Pri čemu i politički nekorektna – Crna. Predśednik planine. Zvuči lijepo. Ali nema smisla, jer planina ne može biti država”.

izvor: standard.me

Čitaj još:   Aleksandar Damjanović: Jedino MILO Đukanović može Crnu Goru izvući iz političkog ćorsokaka...
DRAMA NA CETINJU: Privedena poznata pjevačica iz Srbije, JEDVA JE SMIRILI …

Sandra Valterović, poznatija kao Seksi Sandra, privedena je danas nešto Read more

DOLAZI ZAHLAĐENJE, PADAĆE ŠIROM REGIONA…

ZA  VIKEND u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a Read more

DŽANAN MUSA ZA AMERIČKE MEDIJE: “Mi smo djeca rata”…

Bosanskohercegovački reprezentativac je ovog ljeta potpisao za Bruklin Netse, koji Read more