IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SKORO PA NAM JE ZIMA NA VRATIMA: Evo kakvo nas vrijeme očekuje u narednih nekoliko dana… (foto)

Ujutro i tokom prijepodneva ponegdje u nižim područjima centralne i istočne Bosne je moguća slaba kiša, a u višim slab snijeg. Jutarnja temperatura od 0 do 6, a dnevna od 4 do 14°C…

SARAJEVO: BiH, Zanimljivosti, vijesti, ponedeljak 21- XI- 07: 24… SKORO PA NAM JE ZIMA NA VRATIMA: Evo kakvo nas vrijeme očekuje u narednih nekoliko dana… (foto)

Period od 21.11.2022. do 28.11.2022. Uz mnogo oblaka, do kraja sedmice očekuje se prilično kišovito razdoblje, naručito u centralnim, južnim i jugozapadnim područjima Bosne i Hercegovine.

Na ovim prostorima je i najveća vjerovatnoća za obilnije padavine. Najizraženije padavine su bile u srijedu (16. 11.). Izraženo južno strujanje zraka uslovit će da temperature zraka i dalje budu iznad višegodišnjeg prosjeka za ovo doba godine

Danas se u našoj zemlji očekuje pretežno oblačno vrijeme, uz djelimično razvedravanje poslijepodne.

ponedjeljak, 21.11.2022.
Nastavlja se razdoblje nepovoljnih biometeoroloških prilika, pri tome će u Hercegovini probleme meteoropatama uzrokovati južina i nestabilno vrijeme. Moguće su reakcije na promjenu u vidu glavobolje, nervoze, reumatskih bolova. U Bosni sa manje padavina, ali i osjetno hladnije, što će uzrokovati jačanje tegoba kod hroničnih bolesnika, stoga je preporučljivo ne izlagati se pretjeranim aktivnostima i posvetiti pažnju zaštiti od nižih temperatura.

Čitaj još:   KRVAVI BILANS: Saobraćajka na granici Hrvatske i Srbije smrtno stradala jedna osoba, 7 teško ozlijeđenih…

utorak,  22.11.2022. godine
Djelimična stabilizacija uslovljava nešto ugodnije biometeorološke prilike. Tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata postepeno će se umanjiti sa odmicanjem dana. Povećana naoblaka i tmurno vrijeme, praćeno povremenim, slabijim padavinama, pretežno će uzrokovati lošije raspoloženje. Mada će se opšta slika popraviti, obzirom da će osjetnije zahladniti, poželjno je posvetiti više pažnje prikladnom odijevanju i zaštiti od nižih temperatura, naročito tokom jutra i večeri.

U srijedu pretežno oblačno vrijeme s kišom. Na planinana sa snijegom. Prijepodne padavine u Hercegovini, u zapadnim i sjeverozapadnim područjima Bosne. Poslijepodne i dio u noći u većem dijelu zemlje. Jutarnja temperatura od 2 do 8, na jugu do 12, a dnevna od 6 do 16°C.

U četvrtak pretežno oblačno uz djelimično razvedravanje tokom dana. U jutarnjim satima slabe padavine na istoku Bosne. Jutarnja temperatura od -1 do 5, a dnevna od 4 do 15°C…

izvor iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more