IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Gdje je Vesna Bratić: Sud ne može da utvrdi na kojoj adresi živi, odgođeno još jedno ročište… (foto)

Sud za prekršaje nije bio u mogućnosti da joj uruči poziv da prisustvuje, kazao je član Savjeta AZLP i ne može da utvrdi koja je adresa na kojoj VESNA Bratić živi kako bi joj uručio poziv da prisustvuje…

PODGORICA: Crna Gora, Crna Hronika, vijesti, utorak 22- XI- 07: 24… Gdje je Vesna Bratić: Sud ne može da utvrdi na kojoj adresi živi, odgođeno još jedno ročište… (foto)

“Ročište je odgođeno za februar zato što Sud za prekršaje ne može da utvrdi koja je adresa na kojoj Bratić živi kako bi joj uručio poziv da prisustvuje. Pojasnili su da je promijenila adresu. Postoji mogućnost i da se ide na zastaru”, istakao je Gjokaj.

Ipak, viša pravna savjetnica u Centru za građansko obrazovanje Snežana Kaluđerović pojasnila je da Sud za prekšraje ima svoje zakonske mogućnosti dostave pismena strankama, a ukazala je i da je to naročito lakše za ona lica koja rade javni posao– što je to posao Bratić koja je redovna profesorica na Filološkom fakultetu Univerziteta Crne Gore.

Čitaj još:   RUDNIK LITIJA u Srbiji opasnost za BiH: Moraće iseliti 200.000 ljudi iz Semberije, šta će biti sa Drinom i Savom... (foto, video)

“Shodno Zakonu o prekršajima, dostavljanje sosim redovne dostave putem pošte, odnosno elektronskim putem ili preko službenog lica ili preko lica koje je registrovano za obavljanje dostavljanja fizičkim ili elektronskim putem, vrši svakim radnim danom od 7 do 20 časova na adresi gdje lice živi ili na njenom radnom mjestu ili u prostorijama nadležnog organa kad se to lice u njima zatekne”, istakla je Kaluđerović.

Ako se na te načine ne može uručiti poziv, dodala je, onda se dostava može izvršiti u svako vrijeme i na svakom mjestu.

“Ovo znači da dostavljač suda može da uđe na čas kod profesorice Bratić i uruči joj poziv, samo prije toga mora znati raspored i fakultetsku jedinicu gdje izvodi nastavu kojim danom i u kom času”, pojasnila je Kaluđerović.

izvor aktuelno.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more