IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Al Rayyan: SENZACIJA- nevjerojatni Japanci okrenuli u završnici i šokirali Njemačku… (foto, video)

S tri boda iz ove utakmice Japan je zasjeo na prvo mjestu u grupi E u kojoj su još Španija i Kostarika koje svoj duel igraju danas s početkom u 17 sati…

AL RAYYAN: Svijet, Sport, vijesti, srijeda 23- XI- 16: 24… Al Rayyan: SENZACIJA- nevjerojatni Japanci okrenuli u završnici i šokirali Njemačku… (foto, video)

SP 2022: Japan senzacionalno savladao Njemačku

Fudbaleri Japana fantastičnim preokretom savladali su selekciju Njemačke rezultatom 2: 1 u prvom kolu grupe E na Svjetskom prvenstvu u Kataru.

JAPAN je u I Kolu skupine E Svjetskog prvenstva pobijedio Njemačku 2:1 iako je do 75. minute gubio 1:0. Nijemci su poveli u 33. minuti golom Gundogana iz penala, promašili nekoliko velikih prilika i onda se raspali u završnici. Doan je u 75. minuti izjednačio, a Asano u 83. donio veliko slavlje Japancima.

Nijemci su došli u vodstvo golom kojeg je u 33. minuti iz penala postigao Ilkay Gundogan i do kraja poluvremena su imali još nekoliko izglednih prilika, uključujući i onu iz sudijske nadoknade u kojoj je Kai Havertz postigao gol koji je naknadno poništen zbog ofsajda.

I prva polovica drugog poluvremena je protekla u dominaciji Njemačke, ali junak Japanaca bio je golman Shuichi Gonda koji se tako iskupio zbog skrivljenog jedanaesterca u prvom poluvremenu.

Čitaj još:   Priča urbane legende Mustafe MUJA Hasanagića: Došao sam iz PRIBOJA za zimski kaput u Partizan... (foto, video)

U završnici utakmice Japanci su krenuli odlučnije u napad i do izjednačenja došli u 75. minuti golom Ritsua Doana.

Fudbaleri Japana nastavili su s napadima protiv favorizirane Njemačke i do preokreta i velike pobjede rezultatom 2:1 došli su u 83. minuti golom Takuma Asanoa.

Šokirana Njemačka pokušala je do kraja susreta nešto spasiti, ali više od udarca Goretzke u petoj minuti sudačke nadoknade nije mogla. Japan je tako došao tek do šeste pobjede na Svjetskim prvenstvima, a Njemačka se do kraja natjecanja u skupini mora vaditi protiv Španjolske i Kostarike.

S tri boda iz ove utakmice Japan je zasjeo na prvo mjestu u grupi E u kojoj su još Španija i Kostarika koje svoj duel igraju danas s početkom u 17 sati.

U narednom kolu 27. novembra Njemačka i Španija će igrati derbi ove grupe, a Japan će igrati protiv Kostarike.

BONUS VIDEO: Njemačka 1- 2 Japan | Golovi s utakmice | FIFA Svjetsko prvenstvo u Kataru 2022…

IZVOR iBalkan.net/ agencije aa

Kvartet u Novom Pazaru

 Rukometni klub Novi Pazar angažovao je golmana Janka Gemaljevića, srednjeg Read more