IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Zlatan IBRAHIMOVIĆ u svom stilu: Istakao svog kandidata za ZLATNU KOPAČKU- mlad je, POPUT MENE… (foto, video)

Legendarni “bosanac” iz Švedske na privremenom radu u MILANU je na pitanje ko bi mogao biti najbolji strijelac dao kratki odgovor: “Oliver Giroud”… 

MILANO: Svijet, Sport, vijesti, četvrtak 24- XI- 00: 24… Zlatan IBRAHIMOVIĆ u svom stilu: Istakao svog kandidata za ZLATNU KOPAČKU- mlad je, POPUT MENE… (foto, video)

Na prošlom Svjetskom prvenstvu u Rusiji Zlatnu kopačku odnosno nagradu za najboljeg strijelca turnira odnio je engleski kapetan Harry Kane sa šest pogodaka.

Kane će u Kataru pokušati postati prvi u historiji koji je odbranio Zlatnu kopačku, a novinari su za prognozu zamolili Zlatana Ibrahimovića.

Legendarni Šveđanin je na pitanje ko bi mogao biti najbolji strijelac dao kratki odgovor: “Oliver Giroud”.

41- godišnji Zlatan tako je odabrao svog pet godina mlađeg suigrača iz Milana, a na pitanje o tome ko bi mogao biti najveće iznenađenje turnira ponovio je njegovo ime.

Čitaj još:   SARAJEVO: ŽELJKO Komšić, vratio maršala, kojeg je sklonio Čović...

U svom humorističnom stilu, Zlatan je i na pitanje o najboljem mladom igraču turnira rekao:

  • To će biti moj prijatelj Oliver Giroud, ako kažem da je on mlad, onda se i ja osjećam tako. Giroud je ove sezone u Milanu u sjajnoj formi s 12 golova i šest asistencija, a u prvi sastav Francuske upao je zbog povrede Karima Benzeme.

U prvoj utakmici na Svjetskom prvenstvu dao je dva gola u pobjedi protiv Australije i tako je došao do brojke od 51 gola za Tricolore. S idućim golom postat će najbolji strijelac u historiji reprezentacije, a trenutno je na vrhu izjednačen s Thierry Henryjem.

BONUS VIDEO: “I came for free, they bought you!”- Zlatan Ibrahimovic & Paul Pogba joking with each other

izvor Hayat.ba