IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

“NAJSRETNIJI SRBI NA KOSOVU SU ZLOČINCI…”: Šta je sve o Srbiji pred kamerama rekao premijer Kosova Albin Kurti… (foto, video)

Srpskoj vlasti je potrebno, kako je kazao, „dvostruko distanciranje“ od zločina, odnosno, onih još iz vremena Miloševića, a sada i Putinovog režima…

PODGORICA: Regija, Zanimljivosti, subota, 26- XI- 09: 44… “NAJSRETNIJI SRBI NA KOSOVU SU ZLOČINCI…”: Šta je sve o Srbiji pred kamerama rekao premijer Kosova Albin Kurti… (foto, video)

-Kosovo je normalna država, Srbija to nije, kazao je premijer Kosova Albin Kurti, te dodao da Srbija „pravi probleme“ jer „ima probleme sa sobom“ i „ne zna gdje su joj granice i kakav status želi“. Srbija je, pri tom, i „ruska gubernija 21. vijeka“.

„Srbija ne zna kakav status želi. To što ne zna kakav status želi, to je glavni problem u razgovorima o normalizaciji“, kazao je Kurti.

U intervjuu za podgoričku Gradsku televiziju dan nakon postizanja dogovora o tablicama u Briselu ove srijede, kosovski premijer je kazao

„Ja mislim da Srbija nije normalna država, ali to je stvar srpskog naroda. Ja mislim da naši odnosi nisu normalni“.

Čitaj još:   HAOS U TUZLI: Vjetar nosio sve pred sobom, visoke temperature prekinute usljed jakog nevremena... (foto, video)

Od Srbije očekuje uzajamno priznanje do proljeća naredne godine.

Za srpsku vlast kaže da je „utemeljena“ i na tri ubistva– Zorana ĐinđićaIvana Stambolića i Olivera Ivanovića.

Srpskoj vlasti je potrebno, kako je kazao, „dvostruko distanciranje“ od zločina, odnosno, onih još iz vremena Miloševića, a sada i Putinovog režima.

Posebno je optužio SPC i Univerzitet u Beogradu, kao ustanove koje su direktno povezane s Moskvom, i kao one koji „kontrolišu diskurs Srbije“, u kojoj je politička vlast „samo sredstvo“. SPC je optužio za „pravoslavni fundamentalizam“. Govorio je o „nomenklaturi BIA- e“ i obavještajnim strukturama koje, kako je rekao, kontrolišu Srbiju.

-Na Kosovu su najsretniji oni Srbi koji su zločinci i žao mi je što nisam uspio da zaštitim druge Srbe od njih, kazao je Kurti.

Pogledajte video:

BONUS VIDEO: Emisija “Aritmija”, Albin Kurti, 25.11.2022.

izvor (SB)

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more