IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Šesta epizoda lokalnih izbora u Šavniku: Glasanje već prekinuto? (video)

Lokalni izbori se ponavljaju na biračkom mjestu u zgradi Opštine Šavnik, gdje pravo glasa imaju 483 birača, i u selu Kruševice, gdje pravo glasa ima njih 58. 

Podsjetimo, na tim biračkim mjestima je u prethodnih pet izbornih ciklusa, 23. i 30. oktobra, kao i 6, 13. i 20. novembra prekinuto glasanje, nakon što pojedini članovi biračkih odbora nijesu omogućili glasačima da ostvare svoje biračko pravo.

Jelić: Ćeraćemo do Nove godine
Tomislav Jelić član biračkog odbora ispred koalicije “Za budućnost Šavnika” rekao je da glasanje na biračkom mjestu broj 1 neće biti nastavljeno.

“Došao je čovjek koji nije iz Šavnika, ko mu je dao ličnu kartu? Te porodice Nikolić nema ođe na teritoriji opštine. Ovo što se radi je više nego sramno. Dovode nas u nepriliku, da se moramo između sebe zamjerati. Ovo je sve greška i diktatura ovih glavara koji s nama igraju, ovi na nivou republike. Nema glasanja, završeno je za danas pa ćemo ćerati ovo do Nove godine”, rekao je Jelić za RTNK.

Prekid i u Kruševicama, članovi odbora u policiji
Do prekida glasanja je došlo i u Kruševicama, a većina članova oba biračka odbora trenutnu su u policiji gdje daju izjave, javlja RTNK.

Čitaj još:   NOVI PAZAR- STARİ DEDO: NJEMAČKA JE TO!!!

U Kruševicama, javlja taj medij, situacija je bila na ivici fizičkog sukoba.

I na tom biračkom mjestu jedan od članova odbora je uništio dio izbornog materijala.

Do problema je došlo i na biračkom mjestu u Kruševicama gdje trenutno ne teče izborni proces. Predsjednik biračkog odbora Budimir Vukićević portalu RTVNK je rekao da trenutno nije u prilici da da izjavu.

Na biračkom mjestu u zgradi Skupštine Opštine prekinuto je glasanje.

RTNK je objavio je član biračkog odbora iz koalicije “Za budućnost Šavnika” Darka Ćosović precrtala je glasačke listiće. Glasanje je prekinuto, na biračkom mjestu je policija u civilu.

Tomislav Jelić član biračkog odbora ispred koalicije “Za budućnost Šavnika” rekao je da glasanje na biračkom mjestu broj 1 neće biti nastavljeno.

Vukićević: Nećemo tolerisati ometanje procesa
Predsjednik Biračkog odbora u Kruševicama Budimir Vukićević rekao je da je biračko mjesto u tom selu otvoreno na vrijeme.

On je članovima biračkog odbora pojasnio zakonska pravila ističući da očekuje od njih da budu koperativni i da omoguće da se izbori završe, javlja RTNK.

Čitaj još:   NOVO UBISTVO U SANDŽAKU...

izvor: agencije

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more