IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SARAJEVO: Igrači Konyaspora na GRBAVICI protiv Željezničara istrčali u majicama s likom Alije Izetbegovića… (foto, video)

Konyaspora su u posebnim majicama istrčali na teren stadiona Grbavica gdje su od 18: 00 odigrali prijateljsku utakmicu protiv FK Željezničara… fudbaleri turskog Konyaspora savladali su večeras tim Željezničara rezultatom 2: 1 u prijateljskom meču koji je odigran na sarajevskom stadionu “Grbavica”

SARAJEVO: BiH, Sport, vijesti, utorak, 29- XI- 19: 24… SARAJEVO: Igrači Konyaspora na GRBAVICI protiv Željezničara istrčali u majicama s likom Alije Izetbegovića… (foto, video)

Fudbaleri turskog Konyaspora savladali su večeras tim Željezničara rezultatom 2: 1 u prijateljskom meču koji je odigran na sarajevskom stadionu “Grbavica”

Bio je to poseban meč na emotivnom planu za dvojicu bivših Željinih igrača koji danas nose dres kluba iz Konye Ibrahima Šehića i Amira Hadžiahmetovića

Gosti su bolje otvorili meč i golom Uchea Ikpeazua došli u vodstvo već u osmoj minuti, a samo tri minute kasnije vodstvo Konyaspora udvostručio je hrvatski internacionalac Domagoj Pavičić.

Gol za Željezničar u 21. minuti postigao je veznjak Haris Hajdarević.

Igrači Konyaspora su tom prilikom imali majice na kojima je bio lik prvog predsjednika Predsjedništva Republike Bosne i Hercegovine Alija Izetbegović.

Igrači turskog kluba su prilikom izlaska na teren dobili velike aplauze, a posebno Amir Hadžiahmetović i Ibrahim Šehić koji su svojevremeno nosili dres Plavih.

Čitaj još:   ISPRED VJEČNE VATRE: Pogledajte ko je sve došao odati počast žrtvama fašizma u SARAJEVU... (foto, video)

BONUS VIDEO: Prijateljski nogometni keč 2022, Željezničar Sarajevo – Konyaspor (Turska), navijači Konyaspora

Turski superligaš je ovim potezom jasno iskazao poštovanje prema našoj zemlji budući da je uz lik Izetbegovića bila i zastava Bosne i Hercegovine.

Podsjetimo, Konyaspor je prošlu sezonu završio kao trećeplasirani u Superligi Turske pa s punim pravom možemo reći da je Željezničar na Grbavicu doveo respektabilnog protivnika.

Pored aktuelnih Šehića i Hadžiahmetovića, dres Konyaspora je s uspjehom nosio i Riad Bajić, još jedan bivši igrač Plavih.

Utakmica s Konyasporom bila je četvrti duel Željezničara protiv turskih ekipa. “Plavi” su u prijateljskom susretu daleke 1953. godine ugostili Adanu Demirspor i slavili pobjedu rezultatom 4: 1. U aprilu 1965. godine Željo je u Istanbulu odigrao dva prijateljska meča. S Galatasarayem je bilo 0: 0, dok su “plavi” savladali Bešiktaš rezultatom 1: 0.

Sinoć je na Ilidži upriličena i svečana večera delegacija FK Željezničar i turskog Konyaspora na kojoj je razgovarano o jačanju saradnje, a prisustvovao je veliki broj gostiju i zvanica, uključujući i predsjednike klubova Edisa Kovačevića i Fatiha Ozgokcena.

Čitaj još:   U padu helikoptera raste broj mrtvih: Poginuo i ministar unutrašnjih poslova i troje djece... (foto, video)

🔴 LIVE: Konyaspor vs Željezničar, Club Friendlies 2022.

izvor iBalkan.net/ agencije AA

Kvartet u Novom Pazaru

 Rukometni klub Novi Pazar angažovao je golmana Janka Gemaljevića, srednjeg Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more