IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

„Mile DODIK“ pokazao deci u kakvom avionu leti: U Brisel doputujem avionom Vlade RS, dok političari iz Federacije BiH putuju komercijalnim letovima „kao čerga“… (foto, video)

Milorad Dodik pokazao je grupi djece avion koji koristi za svoja službena putovanja...

SARAJEVO: Regija, Zanimljivosti, vijesti, srijeda, 30- XI- 00: 24… „Mile DODIK“ pokazao deci u kakvom avionu leti: U Brisel doputujem avionom Vlade RS, dok političari iz Federacije BiH putuju komercijalnim letovima „kao čerga“… (foto, video)

„Zanimljiv susret s divnim mališanima na sarajevskom aerodromu. S oduševljenjem su prihvatili moj poziv da nakratko budu gosti aviona koji koristi predsednik Republike Srpske“, napisao je Dodik na Tviteru.

Na snimku objavljenom na Tvteru vidi se Dodik koji vodi mališane preko aerodroma, a onda jedan po jedan ulaze u avion.

„Ajde ćao, uživajte“, poručio je Dodik deci i otišao…

Avion koji Dodik koristi je u vlastiništvu Republike Srpske, a njime je putovao i dok je bio član Predsedništva BiH, na šta su neki ukazivali da nema prava.

Upoređujući sebe sa političarima iz Federacije BiH, on je početkom ove godine rekao da je u Brisel doputovao avionom Vlade RS, dok su oni putovali komercijalnim letovima „kao čerga“.

Čitaj još:   ČETIRI SCENARIJA KORONE I GRIPE: SAMA "Vjerovatnoća preživljavanja VRLO JE MALA"... (foto)

Prema pisanju Radija Slobodna Evropa, Vlada Republike Srpske je 2019. godine kupila novi aviona „Cessna Citation CJ4“ za 19 miliona konvertibilnih maraka, odnosno oko 9,5 miliona evra.

Proizvođač tvrdi da avion ima maksimalni od 4.009 kilometara, što ga čini malim avionom najdužeg dometa.

Letelica može da preveze do 10 putnika na dužim letovima, a luksuzno je opremljena sa šest potpuno samostalnih sedišta, medijskim priključcima, ima i WIFI mogućnost povezivanja a poseduje i prostor za osvežavanje, izvlačeće stolove i dosta prostora za odlaganje.

izvor N1

Čitaj još:   Predsjednik CRNE GORE MILO Đukanović POZITIVAN NA KORONA VIRUS...
NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more