IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Albin KURTI: Srbija ne smije da napadne Kosovo, naš otpor bi bio uspješan…

Kurti je rekao da bi mnogo srpskih generala i zvaničnika voljelo da se Kosovo napadne.

Kosovski premijer Aljbin Kurti izjavio je da se ne boji vojne intervencije Srbije na Kosovo iako ne isključuje tu mogućnost i dodao da bi u tom slučaju “otpor bio uspješan” i da računa na NATO, SAD i EU. Za razliku od Kosova, rekao je Kurti za N1 BiH, Srbija bi “računala na Rusiju i Kinu”.

Kurti je rekao da bi mnogo srpskih generala i zvaničnika volio da se Kosovo napadne, ali da ne smiju, prenosi Kosovo online.

“To ne znači da se ne nadaju novim okolnostima u budućnosti kada bi mogli da napadnu. Srbija zna da situacija nije kao prije 20 godina. Naš otpor bi u u tom slučaju bio uspješan”, rekao je Kurti.

Čitaj još:   Albin KURTI SE IZBORIO: "Postignut dogovor između Prištine i Beograda!" (foto, video)

Kurti je kazao da je nekoliko mjeseci prije početka sukoba u Ukrajini, u septrembru 2021. godine, ministar odbrane Srbije zajedno sa ruskim ambasadorom došao su na granicu Kosova gdje su obišli vojne snage Srbije.

“Mi smo tada bili u redovnim kontaktima sa NATO i Kforom jer je Srbija htela daa pošalje poruku kako zajedno sa Rusijom može ponovo da okupira Kosovo. Poslednjih mjeseci dobili su oružje od Kine. Znači Srbija računa na Rusiju i Kinu, a kada oni na njih računaju onda i mi računamo na NATO, SAD i EU”, naveo je Kurti.

izvor: standard.me

DOLIJAO BAHATI VOZAČ BIJELOG LAMBORGINIJA: Pauk krenuo da mu digne auto…

Bahati vozač skupocenog automobila marke "lamborgini hurakan" parkirao je sinoć Read more

SARAJEVO: KOMŠIĆ PORUČIO DAČIĆU, MJESTO TI JE U HAGU…

Lider DF-a i kandidat stranke za člana Predsjedništva BiH iz Read more