IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

CRNO JUTRO: POGINULE DVIJE OSOBE Krenuli na jutarnjiu misu, poginuo bračni par u Centralnoj BOSNI… (foto)

U stravičnoj nesreći koja se rano jutros dogodila u viteškom mjestu Jardol, kada je kombi vozilo naletjelo na pješake, poginuo je bračni par iz tog mjesta…

VITEZ: BiH, Crna Hronika, vijesti, četvrtak, 01- XII- 09- 24… CRNO JUTRO: POGINULE DVIJE OSOBE Krenuli na jutarnjiu misu, poginuo bračni par u Centralnoj BOSNI… (foto)

Prema nezvaničnim informacijama, nastradali su muškarac i žena.

  • U nesreći je učestvovao kombi i dvoje pješaka– kazao je Hasan Hodžić, portparol Ministarstva unutarnji poslova Srednjobosanskog kantona.

Ova stravična nesreća dogodila se u 4.40 sati, u blizini tržnog centra Fis u Vitezu, a na pješake je naletio kombi “mercedes” kojim je upravljao S. E. (1992) iz Novog Travnika.

On je nakon nesreće priveden u Policijsku stanicu Vitez.

Iz MUP-a Srednjobosanskog kantona potvrđeno je da su u ovoj nesreći poginuli D. Š. (1955) i K. Š. (1960).

Čitaj još:   Bošnjačka poruka Ružiću: NAMA ŠKOLE GRADE TURCI ILI ARAPI A OTVARA IH PREDSJEDNIK VUČIĆ... (foto)

Nezvanično, radi se o bračnom paru Štrbac iz ovog mjesta, koji je rano jutros krenuo na misu zornicu.

Poginuli su na mjestu nesreće.

Uviđaj na mjestu nesreće i dalje traje, a istražne radnje, pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva u Travniku, provode pripadnici krim-policije MUP- a SBK.

Pretpostavlja se da je nesreći kumovala loša vidljivost zbog mraka i magle, te najvjerovatnije vožnja neprilagođena uvjetima na cesti.

Zbog ove nesreće na magistralnom putu M- 5 Vitez– Bila promet je obustavljen i preusmjeren na alternativni pravac, saopćeno je iz BIHAMK- a.

izvor (SB)