IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DANAS OBLAČNO SA KIŠOM: Kakvo će nam vrijeme biti u petak i tokom vikenda… (foto)

DANAS pretežno oblačno vrijeme, prijepodne slabije padavine u večernjim satima i tokom noći na petak u nizinama očekuje se slaba kiša ili sa slabom rosom, a u višim područjima slab snijeg…

SARAJEVO: Regija, Zanimljivosti, vijesti, četvrtak, 01- XII- 09- 24… DANAS OBLAČNO SA KIŠOM: Kakvo će nam vrijeme biti u petak i tokom vikenda… (foto)

Početkom mjeseca decembra prema dostupnim podacima doći će do blagog povećanja temperature zraka, ali će se zadržati nestabilno vrijeme sa slabom kišom. Jutarnje temperature varirat će u rasponu između 4° C i 10° C u Bosni do 12 °C u Hercegovini. Maksimalne temperature kretat će se između 8° C i 13° C u Bosni do 15° C u Hercegovini.

Vjetar slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između minus jedan i četiri, na jugu do osam. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između dva i šest, na jugu zemlje od 10 do 13 stepeni Celzijusa.

U Sarajevu oblačno. U večernjim satima može padati slaba kiša. Najniža jutarnja temperatura zraka oko jedan. Najviša dnevna temperatura zraka oko pet stepeni Celzijusa.

Biometeorološke prilike u većem dijelu zemlje i dalje neće biti povoljne. Tmurno i hladno vrijeme praćeno slabim padavinama uzrokovat će poteškoće kod hroničnih bolesnika i meteoropata.

Nešto bolje biometeorološke prilike očekuju se na jugu zemlje. Preporučuje se zaštita od hladnoće, naročito u jutarnjim i večernjim satima.

Čitaj još:   BRAVO, SLUČAJ ŠEŠELJ PONOVO AKTIVIRAN U HAGU: Novi sudija traži HITNO HAPŠENJE I IZRUČENJE...

četvrak, 01.12.2022. godine
Tmurno vrijeme, praćeno povremenim slabijim padavinama, loše će djelovati na meteoropate. Hronični bolesnici trebaju biti oprezniji i ne izlagati se pretjeranim aktivnostima. Usljed konstantnog sjevernog strujanja i porasta sadržaja vlage u zraku, osjet hladnoće će se pojačati. Opšta slika, uz malo više temperature zraka biće neznatno ljepša u Hercegovini. Neophodno je posvetiti pažnju prikladnom odijevanju, naročito u jutarnjim i večernjim satima, uz reduciranje aktivnosti.

U petak u BiH pretežno oblačno vrijeme. Prijepodne u nizinama se očekuje slaba kiša ili rosulja, a u višim područjima slab snijeg.

Vjetar slab, u Bosni istočnog i sjeveroistočnog smjera, a u Hercegovini jugo.

Temperatura zraka većinom između jedan i sedam, na jugu zemlje od sedam do 13 stepeni Celzijusa.

U subotu pretežno oblačno vrijeme. U noći na nedjelju u nizinama se očekuje slaba kiša, a u višim područjima slab snijeg.

Vjetar slab jugoistočnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između minus jedan i tri, na jugu zemlje do osam. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između četiri i osam, na jugu zemlje od 10 do 14 stepeni Celzijusa.

U nedjelju u BiH oblačno vrijeme. U Bosni sa slabom kišom u nizinama, a u višim područjima će padati slab snijeg.

Nešto više padavina na području Hercegovine.

Vjetar slab južnog i jugoistočnog smjera.

Čitaj još:   KAŽU i Đokovića zavela: Svi gledaju u nju, muškarci držite se! (foto i video)

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između dva i pet, na jugu od sedam do 10. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između pet i 10, na jugu zemlje do 13 stepeni Celzijusa.

izvor. iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more