IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Danijel ŽIVKOVIĆ: Jasno je da visoki funkcioneri Ure učestvuju u švercu cigareta… (video)

U nekoliko velikih policijskih i carinskih operacija posljednjih godina, Crna Gora je zaplijenila stotine tona švercovanih cigareta.

 Vrijednost cigareta koje ilegalno prolaze kroz Crnu Goru procjenjuje se na oko 500 miliona dolara godišnje.

 Premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović kaže da je tek 2021. on započeo neželjeni zadatak otkrivanja krijumčarske mreže. 

„Slobodna zona Luke Bar je glavno čvorište za šverc cigareta. To je taj ‘veliki šverc'… Kako funkcioniše taj ‘veliki šverc’, odnosno „pranje“ kontejnera u Luci Bar? Počeli smo da ga otkrivamo preko lažnih papira. Saznali smo kako cigarete stižu, kako se skladište, navodno dostavljaju u neke daleke zemlje sa lažnim papirima, a u suštini, kamionima završavaju na teritoriji Crne Gore kroz kapiju, a potom i preko graničnih prelaza završavaju u Bosni i Hercegovini, Kosovu, Srbiji i drugim državama.”

Ali pored ovog, takozvanog velikog šverca, postoji i druga vrsta. 

„Drugo je krađa robe koja je već negdje zaplijenjena, a skladišti se… I umjesto da bude uništena, kada se ugase kamere i ugase svjetla, neko uzima te cigarete.”

Čitaj još:   LONDON: Režim Vladimira Putina pod ozbiljnom prijetnjom po prvi put otkako je došao na vlast! (foto, video)

Upravo ta situacija dogodila se nedavno a Danijel Živković iz DPS-a tvrdi da je jasno da visoki funkcioneri premijerove stranke učestvuju u švercu.

“Posao sa švercom cigareta je klinički mrtav, kaže premijer, ali činjenica je da se pronevjere nastavljaju na način da učestvuju očigledno visoki zvaničnici u premijerovoj stranci. To dovoljno govori o kredibilitetu, integritetu i ličnosti koja se danas predstavlja kao prvi čovjek izvršne vlasti.”

Abazović odbacuje optužbe, a kriminolog Velimir Rakočević objašnjava otkad je šverc prisutan na našim prostorima, te kako mu stati na kraj.

Kompletan prilog o švercu cigareta u Crnoj Gori, kojim se bavio TRT World u emisiji Across the Balkans, pogledajte ispod.

izvor: gradski.me

Nasrnuo nožem na policiju, policajac ga upucao!!!

Nesvakidašnji incident u Hrvatskoj... Kako je objavila zagrebačka policija, danas oko Read more

Čitaj još:   GROM IZ VEDROG NEBA: DRITAN Abazović"Ne znam da li su se naši potencijalni koalicioni partneri distancirali od politike 90- ih, žao mi je ako nisu... (foto i video)
DRAMA NA CETINJU: Privedena poznata pjevačica iz Srbije, JEDVA JE SMIRILI …

Sandra Valterović, poznatija kao Seksi Sandra, privedena je danas nešto Read more

DOLAZI ZAHLAĐENJE, PADAĆE ŠIROM REGIONA…

ZA  VIKEND u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a Read more

Eksplodirao parkirani AUDI, djevojku našli PORED VOZILA!!!

Nepoznata djevojka je povređena kada je u Zemunu, oko 2:30h Read more