IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

UŽAS JEZIVIH PORUKA IZ SRBIJE- OGLASILA SE JELENA OBUĆINA: Prijeti mi se nabijanjem na kolac. Jaki junaci su ti „predsjednikovi ljudi“… … (foto, video)

Kao rezultat ovakvih tekstova Obućina je na društvenim mrežama dobila brojne uvrede i prijetnje, a u jednoj od njih prijeti se nabijanjem na kolac i spaljivanje, prikazano u seksualiziranom kontekstu.

BEOGRAD: Srbija, Crna Hronika, vijesti, petak, 02- XII- 09: 44… UŽAS JEZIVIH PORUKA IZ SRBIJE- OGLASILA SE JELENA OBUĆINA: Prijeti mi se nabijanjem na kolac. Jaki junaci su ti „predsjednikovi ljudi“… … (foto, video)

Novinarka Jelena Obućina dobila je jezive prijetnje putem društvenih mreža, a sve zbog tekstova u tabloidima Alo i Informer, gdje su njene reči izvučene iz konteksa i izvrnute. Sa društvenih mreža poručeno joj je da će je “nabiti na kolac” i da će “biti spaljena”.

Novinarka TV Nova S kaže za Danas da je prijetnje prijavila nadležnima, kao i da se zbog njih osjeća uznemireno. Također, vjeruje da su prijetnje orkestrirane.

– Nema „slučajnih napada“ u ovoj državi. Hajka je orkestrirana i nadam se da su nalogodavci zadovoljni. Prijeti mi se nabijanjem na kolac. Jaki junaci su ti „predsjednikovi ljudi“, ističe Obućina.

List “Alo”, i “Informer” koji je to prenio, poslužili su se izvrtanjem riječi novinarke iz uvoda u Pregledu dana emitovanog 29. novembra na TV Nova S, čime su Obućinu targetirali i izložili opasnosti, nakon čega su uslijedile prijetnje na društvenim mrežama.

Čitaj još:   Solistički concert Adema Mehmedovića- MAESTRO

BONUS VIDEO: DNEVNIK – CELA EMISIJA – 01.12.2022.

Koalicija za slobodu medija poručila je da ono što zabrinjava je način na koji je to učinjeno, koji ukazuje da su ovi listovi namjerno, svjesno i maliciozno interpretirali novinarkin uvod u kojem ona žargonski, kolokvijalno, kaže da će se Vučić „pokopati“ ako se ne „opameti“ u pogledu Kosova i sankcija Rusiji. Ovi mediji su u tekstovima prenijeli: „Vučiću ili priznaj Kosovo ili ćeš biti pokopan – tajkunski mediji ponovo prijete predsjedniku Srbije“.

Kao rezultat ovakvih tekstova Obućina je na društvenim mrežama dobila brojne uvrede i prijetnje, a u jednoj od njih prijeti se nabijanjem na kolac i spaljivanje, prikazano u seksualiziranom kontekstu.

BONUS VIDEO: DNEVNIK- CELA EMISIJA – 29.11.2022.

izvor iBalkan.net

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more