IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SEDMI POKUŠAJ NIŠTA NOVO U ŠAVNIKU: Agonija nastavljena, zaustavljeno glasanje u Opštini, policija saslušava… (foto, video)

Nakon manje od dva sata od otvaranja birališta na dva biračka mjesta u Šavniku, zaustavljeno je glasanje u zgradi Opštine…

ŠAVNIK: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, nedelja, 04- XII- 11- 24… SEDMI POKUŠAJ NIŠTA NOVO U ŠAVNIKU: Agonija nastavljena, zaustavljeno glasanje u Opštini, policija saslušava… (foto, video)

Incidenti i nepravilnosti koji su prethodnih šest nedjelja obilježili izbore u poddurmitorskoj varoši, nastavljeni su i danas.

Iako nema incidenata, biračko mjesto je posjetila policija u civilu, koja je pozvala Slobodana Stanisavića člana biračkog odbora iz koalicije Za budućnost Šavnika, koji biraču nije dozvolio da glasa, da u Odeljenju bezbjednosti Šavnik da izjavu.

Sastanak biračkog odbora je iza zatvorenih vrata, članovi tog tijela iz redova opozicije izričiti su da ne dozvole glasanje biračima koji su upisani posljednjih nekoliko mjeseci i nijesu stanovnici opštine Šavnik.

Ispred biračkog mjesta je nekoliko građana koji čekaju da se situacija razriješi da bi ostvarili biračko pravo.

Član biračkog odbora iz koalicije “Za budućnost Šavnika” nije dozvolio jednom biraču da glasa i u toku su pregovori. Član odbora Slobodan Stanisavić dao je izjavu policiji.

Čitaj još:   HOROR Nestalo 20 kg kokaina: OTVORENA SEZONA LOVA NA SRBE...

Na dva biračka mjesta u Šavniku danas se ponovlja glasanje, a pravo glasa ima 541 birač.

Lokalni izbori ponavljaju se na biračkom mjestu u zgradi Opštine Šavnik, gdje pravo glasa imaju 483 birača, i u selu Kruševice, gdje pravo glasa ima 58 birača.

BONUS VIDEO: ŠAVNIČANIN UZ HUMOR OBAVIO GRAĐANSKU DUŽNOST

Na tim biračkim mjestima je u prethodnih šest izbornih ciklusa, 23. i 30. oktobra, kao i 6, 13, 20. i 27. novembra prekinuto glasanje, nakon što pojedini članovi biračkih odbora nijesu omogućili glasačima da ostvare svoje biračko pravo.

Izbori u Šavniku su započeti 23. oktobra, kada su održani i u 14 opština. U svim opštinama su završeni, samo se u Šavniku ponavljaju iz nedjelje u nedjelju.

Oba biračka mjesta otvorena su u sedam, a biće zatvorena u 20 sati…

BONUS VIDEO: ŠAVNIK- ZAUSTAVLJENO GLASANJE NA BIRAČKOM MJESTU BROJ 1.

izvor CdM.me

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more