IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Katar 2022- NOVI TRILER: Maroko velika senzaciija, izbacio Španiju i plasirao se u četvrtfinale Svjetskog prvenstva… (foto, video)

Maroko je priredio senzaciju i eliminirao reprezentaciju Španije. Poslije 120 minuta bitke na Education City stadionu u Dohi pogodaka nije bilo…

AL RAYYAN: Svijet, Sport, vijesti, subota, 03- XII- 22- 24… Katar 2022- NOVI TRILER: Maroko velika senzaciija, izbacio Španiju i plasirao se u četvrtfinale Svjetskog prvenstva… (foto, video)

Maroko se plasirao u četvrtfinale Svjetskog prvenstva nakon što su večeras pobijedili selekciju Španije. Nakon regularnih 90 minuta utakmice i produžetaka nije bilo pogodaka, a Maroko je slavio boljim izvođenjem penala rezultatom 3: 0.

U prvom poluvremenu gledatelji nisu mogli uživati u dobrom i ofanzivnom nogometu pa su shodno tome izostale velike prilike. Bio je to duel dvije podjednake reprezentacije, iako su Španci bili favoriti na ulasku u utakmicu. Ipak, Španija u prvih 45 minuta uopšte nije izgledala puno bolje od Maroka.

Ni u drugom poluvremenu nije bilo ništa drugačije. Špancima je nedostajalo ideje u napadu pa je odbrana Maroka bez ikakvih problema izdržala sve nalete. Regularni dio susreta je tako okončan bez pogodaka, ali i velikih šansi.

U prvom produžetku najbliže pogotku je bio Maroko u 105. minuti. Cheddira je provukao loptu do sjajne pozicije, ali je loše šutirao pa je Simon dosta lako odbranio udarac Marokanca.

Čitaj još:   NOVI PAZAR: Jezivi snimci požara, vatra guta šumu, plamen se širi- VATROGASCI SATIMA VODE LAVOVSKU BORBU... (foto, video)

Već u drugom produžetku se osjetila nervoza kod obje selekcije jer se približavao kraj meča, a veliku sreću Marokanci su imali u posljednjim sekundama kada je Sarabia pogodio stativu.

Na kraju smo došli do penala u kojima su sretniji i spretniji bili nogometaši Maroka koji su tako senzacionalno izbacili Španiju u osmini finala Svjetskog prvenstva.

Za Maroko su pogađali Sabiri, Ziyech i Hakimi, dok je Simon odbranio penal Benounu. Za Španiju niko nije pogodio. Sarabia je pogodio stativu, dok je fenomenalni Bono odbranio penale Soleru i Busquetsu.

Maroko će u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva igrati protiv pobjednika duela između Portugala i Švicarske koji se igra večeras u 20:00 sati. Četvrtfinalni dvoboj je na rasporedu u subotu, a igrat će se u Dohi na stadionu Al Thumama.

Rezultat i strijelci:

Maroko – Španija 0: 0 (penali 3: 0- Sabiri, Ziyech, Hakimi)

Posljednji duel osmine finala od 20 sati igraju Portugal i Švicarska. Bolji iz tog duela bitku za polufinale vodit će protiv Maroka.

Prvi četvrtfinalni okršaji zakazani su za petak.

Od 16 sati igraju Brazil i Hrvatska, a od 20 Nizozemska i Argentina.

U subotu se sastaju Maroko i bolji iz duela Portugal – Švicarska (16 sati), a od 20 sati na rasporedu je klasik između Engleske i Francuske.

Čitaj još:   Otkriveno gdje se nalazi MALOLJETNIK koji je pucao u školi u BiH... (foto, video)

izvor iBalkan.net

Kvartet u Novom Pazaru

 Rukometni klub Novi Pazar angažovao je golmana Janka Gemaljevića, srednjeg Read more