IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ČETVRTI PROTEST ”IMA NAS” U PONEDELJAK: Ovog puta drugačiji vid vaninstucionalnog djelovanja…

Sa ciljem što efikasnijeg suprotstavljanja izglasavanju izmjena Zakona o predsjedniku kojima se urušava ustavno- pravni poredak u državi, u ponedjeljak će najvjerovatnije biti organizovan četvrti protest “Ima nas”.

Kako piše Pobjeda, ovoga puta protest će izgledati drugačije.

Podsjetimo, na dnevnom redu sjednice Skupštine zakazane u ponedjeljak su izmjene Zakona o predsjedniku, ali i izjašnjavanje o prijedlogu za izbor četvoro sudija Ustavnog suda koji je utvrdila parlamentarna većina bez dijaloga sa opozicijom. Izostankom dijaloga narušen je duh ustavnih amandmana iz 2013. godine, koji su tada izrađeni u saradnji sa Venecijanskom komisijom.

Potpuno su obesmišljeni načinom kako je vođen postupak za izbor sudija Ustavnog suda i članova Sudskog savjeta iz reda uglednih pravnika.

Čitaj još:   NIJEMAC OGORČEN CIJENAMA U HRVATSKOJ: Supruga, dvoje djece i ja platili smo ručak gotovo 700 kuna (90 eura)... (foto, video)

Sa prethodna tri protesta pokreta Ima nas, koji su okupili desetine hiljada građana, poručeno je da se država već dvije godine kontinuirano suočava sa namjernim pokušajima destabilizacije i malignim uticajima Rusije i Srbije, kako bi se Crna Gora dovela u poziciju nefunkcionalne države u cilju gubitka njene suverenosti.

izvor: pobjeda.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more