IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

MILO Đukanović: Opet bujaju antievropske snage, povampiruje se politika crtanja etničkih granica na Balkanu, HITNO potrebni vanredni izbori… (video)

Predsjednik Demokratske partije socijalista Crne Gore Milo Đukanović učestvovao je danas na Samitu predstavnika Grupe socijalista i demokrata u EP i lidera partija sa Zapadnog Balkana, gdje je govorio pred brojnim auditorijumom o budućnosti proširenja Evropske unije i evropskoj perspektivi Zapadnog Balkana i Crne Gore.

Trebalo je da se desi agresija na Ukrajinu da bi neki naši međunarodni partneri uvidjeli pred kakvom je opasnošću Crna Gora tada bila. I da shvate da svaka promjena vlasti nije uvijek promjena nabolje, što se danas najbolje vidi u našoj zemlji.

Opet bujaju antievropske snage, povampiruje se politika crtanja etničkih granica na Balkanu kao devedesetih, želi se dokazati da multietnička demokratija kod nas nije moguća, da evropska perspektiva ima alternativu. A alternativa je Evroazijska unija.

Mi u Crnoj Gori izlaz vidimo u hitnom organizovanju vanrednih parlamentarnih izbora, kako bi izabrali stabilnu vladu koja će povratiti kredibilitet institucija, vratiti zemlju na evropski kurs, i uhvatiti se u koštac sa teškim ekonomskim i društvenim problemima koje su nam donijele promjene, u vremenu regionalnih i globalnih poremećaja, kazao je predsjednik Demokratske partije socijalista Milo Đukanović na Samitu predstavnika Grupe socijalista i demokrata u Evropskom parlamentu i lidera partija sa Zapadnog Balkana.

Čitaj još:   JAKOV Milatović ISTAKAO: "Izjasniću se kao Crnogorac, koji govori srpskim jezikom"... (foto, video)

Iz DPS-a su kazali da je Samit evropskih socijalista sa sestrinskim partijama iz regiona bio prilika da se napravi osvrt na rezultate Samita u Tirani, potvrdi posvećenost evropske ljevice politici proširenja EU, razmotre regionalne prilike i unutrašnja situacija u zemljama kandidatima za članstvo, ali i da se definišu pravci daljeg djelovanja u reformskim procesima.

Samit je okupio lidere i predstavnike socijalističkih i socijaldemokratskih partija iz regiona i EU, kao i značajan broj poslanika Evropskog parlamenta.

Govor predsjednika Đukanovića možete pogledati u nastavku:

izvor: cdm.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more