IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Poslije incidenta sa MILANOM Pipunom Kneževićem: IVAN Gardašević, pušten na slobodu- Sudija odgledao snimak sa aerodroma, nema osnova za pritvor… (foto)

Ivan Gardašević je jutros oko 01: 15 pušten na slobodu, nakon što je dežurni sudija odgledao snimak i utvrdio da ne postoji osnov za pritvor- naveo je na tviteru izvršni direktor Foruma slobodnih građana Luča Nebojša Mrvaljević…

PODGORICA: Crna Gora, Crna Hronika, vijesti, četvrtak, 08- XII- 09- 44… Poslije incidenta sa MILANOM Pipunom Kneževićem: IVAN Gardašević, pušten na slobodu- Sudija odgledao snimak sa aerodroma, nema osnova za pritvor… (foto)

Treba podsjetiti, Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici formiralo je predmet protiv Cetinjanina I. G. a da kojeg sumnjiče za ugrožavanje sigurnosti lidera Demokratske narodne partije Milana Kneževića.

MILAN Pipun Knežević juče policiji prijavio osobe koje su mu, kako tvrdi, na Aerodromu Podgorica uputile uvrjedljive riječi i pokušale fizički da ga napadnu, a što je spriječio njegov lični vozač. I. G. je nakon izjave Kneževića u CB Podgorica uhapšen po nalogu podgoričkog ODT- a zbog sumnje da je izvršio krivično djelo ugrožavanje sigurnosti i određeno mu je zadržavanje do 72 sata.

Mrvaljević na Tviteru ističe da dokazi jasno prikazuju ko je napadač, a ko žrtva i zajedno će se izboriti za pravdu.

Kabadahija ostaje kabadahija. Śećamo se snimka đe isti akter napada policajca i śećamo se da je pokušao da to predstavi kao napad na sebe! Slobodni građani moraju biti zaštićeni od kabadahija koji su umislili da su oni “vlast”. Jednakost pred zakonom i jasno utvrđivanje činjenica ne bi li time sebe ogradili od navodnih ekstremista i nacionalista– ocijenio je Mrvaljević.

Čitaj još:   NI PROSTITUTKE NE RADE: I prodavačice ljubavi na Vogošćanskoj petlji danas praznuju...

Borba za slobodu i očuvanje crnogorske nezavisnosti, prema njegovim riječima, nije ni nacionalizam, ni ekstremizam.

I tačka. Velikosrpskom nacionalizmu je prijeko potreban nacionalizam “male Ukrajine”. Tom projektu su takođe potrebni kratkovidost i oportunizam onih koji pristaju da osuđuju i brane “na neviđeno” – zaključio je Mrvaljević.

“Policijski službenici su prikupili obavještenja na okolnosti događaja od više osoba, a o svemu je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici koji je naložio da se I.G. (34) liši slobode zbog sumnje da je izvršio krivično djelo ugrožavanje sigurnosti. U odnosu na ostale aktere događaja cijeniće se postojanje prekršajne odgovornosti”, zaključuju u saopštenju.

Knežević je, nakon što je dao izjavu u Centru bezbjednosti Podgorica, kazao da je jučerašnji napad na njega politički motivisan tvrdeći da “ničim nije isprovocirao incident” i da se dogodio dok je čekao suprugu na Aerodromu. Poručio je da će on i njegovo obezbjeđenje od sada nositi oružje, jer se osjećaju nebezbjednim.

Čitaj još:   BEOGRAD: Ministar policije nudi ostavku premijerki Ani i šefu Vučku...

Rođak Cetinjana, koji je želio da ostane anoniman (čiji je identitet poznat redakciji CdM- a), kazao je za CdM da nije istina da je Knežević napadnut “verbalno, a kamoli fizički”, kao i da su članovi obezbjeđenja poslanika DF- a ti koji su fizički napali Cetinjane što će, prema riječima njihovog rođaka, pokazati snimci sa nadzornih kamera. (A.O.)

izvor Standard.me/ CdM.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more