IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

NOVI DETALJI TURSKE POLICIJE o ubistvu Vukotića: JOVAN lažni pasoš nabavio na Kosovu- Dokumenta glasila na ime Predrag Popović…

Vođa škaljarskog klana Jovan Vukotić, koji je 8. septembra 2022. godine ubijen u Istanbulu, ušao je s falsifikovanim dokumentima, pasošem države Kosovo na ime Predrag Popović. Vukotić je, kako navodi turska policija, prethodno operacijom promijenio crte lica, prenio je turski portal artigercek.com.

Predsjedništvo Generalnog direktorata za bezbjednost protiv krijumčarenja i organizovanog kriminala Turske oglasilo se saopštenjem povodom ubistva Jovana Vukotića, koje je, kako navodi taj portal, predmet kritika da su se “mnoge međunarodne mafijaške organizacije naselile u Turskoj”.

Iz Generalnog direktorata za bezbjednost protiv krijumčarenja i organizovanog kriminala Turske naveli su kako je u vezi vođe škaljarskog klana Jovanom Vukotićem, o kojem su se ranije oglašavali, bilo potrebno objaviti nove informacije zbog, kako su kazali, “upornih dezinformacija”.

Vukotić, vođa ‘Škaljara’, ubijen je u oružanom napadu u Sisliju u Istanbulu 8. septembra. Turski portal podsjeća da je Vukotić uhapšen i deportovan 2018. godine.

“Osoba po imenu Jovan Vukotić uhapšena je 8. septembra 2018. godine u Antaliji. 10. septembra 2018. godine avionom naše zemlje, sa džakom preko glave, iz bezbjednosnih razloga predat zamjeniku ministra unutrašnjih poslova Srbije s još pet službenika u pratnji. Proveo je 15 mjeseci zatvora u Srbiji za zločine koje je počinio, i predat Crnoj Gori. Pušten je u julu 2020. godine poslije kratkog zatvora u Crnoj Gori”, podsjeća portal artigercek.com.

Čitaj još:   ISTANBUL: UBIJEN JOVAN VUKOTIĆ- VOĐA ŠKALJARACA BIO JE STALNA META KAVČANA, htjeli da ga likvidiraju po svaku cijenu...

Uhapšeno 13 osoba

U saopštenju je objašnjeno da je u okviru istrage ubistva Vukotića, u akcijama sprovedenim 12. i 19. septembra 2022. godine obuhvaćeno 20 osumnjičenih, među kojima su tri člana kriminalne organizacije „Kavač”.

U saopštenju turske policije navodi se da “u okviru borbe protiv kriminala, turske policijske snage odlučno pristupaju pitanju koje je postalo problem svake zemlje u svijetu”.

U saopštenju su naveli da se “u potpunosti ne razumije slučaj Vukotića”.

“Jovan Vukotić je uhapšen i deportovan u Srbiju kao rezultat rada koji smo obavili 2018. godine. Usljed mjera preduzetih protiv ovih organizacija, on je u našu zemlju ilegalno ušao promjenom crta lica i uzevši pasoš druge države sa lažnim imenom. Ljudi povezani sa mnogim važnim kriminalnim organizacijama nisu dobili priliku da se kriju u našoj zemlji i deportovani su”, navodi se u saopštenju.

Turska policija je poručila da bez obzira na porijeklo, “naš odlučan stav u borbi protiv kriminala i kriminalaca će se nastaviti”.

“Kao organizacija, tražimo davanje detaljnih informacija sa transparentnim radnim razumijevanjem. je među našim nadama. Turska policijska organizacija, koja vrijedno radi i čiji su uspjeh poslednjih godina cijenjen od strane svjetskih policijskih organizacija, nastaviće da radi bez imalo manjkavosti ili smanjenja motivacije. Bilo kojim nacionalnim ili prekograničnim kriminalcima neće biti dozvoljeno da djeluju u našoj zemlji, a turska policija će biti na leđima kriminalaca gdje god da se nalaze u svijetu”, naveli su u saopštenju.

Čitaj još:   PRVI SIMPTOMI RAKA, VIDE SE NA RUKAMA: Prepoznajte i spriječite ONO NAJGORE... (foto)

izvor. standard.me-kodex.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more