IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Od BIOLOGIJE do KOMUNIKOLOGIJE: Suada Zoronjić i njene blam izjave… (foto, video)

Zoronjić kao magistarka komunikologije morala bi da nauči osnovne pojmove koji su dio opšteg obrazovanja, a takođe, mora potražiti i savjet pravnika jer je potpuno skandalozno da kao poslanica zabranjuje okupljanja građana koje je Ustavom zagarantovano i naziva ih neustavnim

Poslanica pokreta URA Suada Zoronjić prethodnih dana bila je u fokusu javnosti zbog vrlo blamatnih izjava.

Zoronjić je tako u ponedjeljak, na dan kada su ona i njeni partneri iz prosrpskih partija Demokrate, URA i Demokratski front spriječili deblokadu Ustavnog suda, a zatim i izglasali neustavne i sramne izmjene Zakona o predsjedniku zbog čega je evropski put nakon deceniju suštinski zaustavljen, saopštila rečenicu koju vjerovatno nikada niko neće ponoviti.

–Građanski pokret URA nikad nije bio KOČNICA BLOKADI Ustavnog suda – saopštila je Zoronjić. 

Ove njene riječi suštinski znači da je URA željela blokadu Ustavnog suda! Zlobnici bi rekli da “jezik oće pravo”, a dobronamjerni vjerovatno će ovo okarakterisati kao “lapsus”. Međutim, da nema govora o lapsusu potvrđuje naredna rečenica koja glasi “18 puta uzdržana za sudije Ustavnog suda je samo FLOSKULA”.

Prema objašenjenju sa Vikipedije, floskula (iz lat. flosculus — cvetić) označavala je u drevnoj retorici jednu misao ili sadržaj misli, a kasnije jedino čisto formalni izraz. U današnje vrijeme pojam floskula označava rečenicu bez sadržaja i stoga se često koristi pogrdno. Floskule su često sastavni dijelovi opšte komunikacije tj. lijepog vaspitanja. Tu se ubrajaju i izrazi pozdrava („jesi li živ”; „šta radiš — ništa”) ili izrazi ohrabrivanja.

Zoronjić je izjave koju je saopštila navodi na sumnju da ona u suštini i ne razumije značenje ove riječi.

Čitaj još:   ČEDOMIR Čedo Jovanović STAO NA NOGE! Poslije OSME OPERACIJE snimljen NA ŠTAKAMA! (foto, video)

Da se ovi kiksevi Suade Zoronjić ne zaborave potrudila se ona sama koja je prije dvije noći otišla korak dalje. Prema njenom mišljenju “protesti” pokreta IMA NAS su neustavni!!

Sve ovo nametnulo je da se istraži šta je od obrazovanja završila Zoronjić pošto njeni nastupi ne mogu otkriti u kojoj oblasti je “stručna”.

Na zvaničnom sajtu Skupštine Crne Gore gdje je objavljena biografija Suade Zoronjić navodi se:

-Srednju medicinsku školu završila je u Podgorici, a Prirodno matematički fakultet – odsjek biologija, u Prištini. Master studije je završila u Beogradu, na Visokoj školi za komunikologiju i ima zvanje magistarka komunikologije – piše u biografiji.

Čitaj još:   NENAD ČANAK:"Nema opravdanja za SRBIJU koja toleriše Šešelja"...

“Od biologije do komunikologije” kako je to neko prokomentarisao njene izjave na društvenim mrežama.

Zoronjić kao magistarka komunikologije morala bi da nauči osnovne pojmove koji su dio opšteg obrazovanja, a takođe, mora potražiti i savjet pravnika jer je potpuno skandalozno da kao poslanica zabranjuje okupljanje građana koje je Ustavom zagarantovano i naziva ih neustavnim.

Mada, koliko je i briga za Ustav dokazala je glasanjem za izmjene Zakona o predsjedniku. Pa je očigledno da Ustav ne umije protumačit niti pokazuje ambiciju da ga poštuje (ovo nije FLOSKULA).

Želimo da vjerujemo da je makar u “bilogiji” dobra, ali provjerićemo i to. Uskoro.

D.G.

izvor: aktuelno.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more